SUPARNIK MINIJU SE

Cool studija: Talijanski dizajner konceptom Le 5 oživljava sjećanje na čuveni Renault 5

Koncept je zaista privlačan, a Maltese ga je zamislio kao suparnika Miniju SE i dolazećem Fiatu 500 EV
Le 5 Concept
 Maltese Design

Renault 5 je definitivno kultni francuski gradski auto kojeg i danas rado pamtimo. Sada je temeljem toga talijanski grafički dizajner Marco Maltese koji od malih nogu gaji strast prema automobilima pokazao svoju viziju nekad popularnog "francuza".

image
Le 5 Concept
Maltese Design

Premda je prvi Renault 5 bila prilično jednostavan automobil, Talijan je njegove je prepoznatljive klasične linije uklopio uz moderne stilske linije, a rezultat je Le 5 Concept.

image
Le 5 Concept
Maltese Design

Petice današnjice nosi dobro poznate detalje i formu originala,a u modernoj verziji sprijeda pažnju plijene LED svjetla s prorezima koja prelaze u okomita dnevna svjetla, a upečatljiva je i vodoravna svjetleća linija koja ih spaja. Ispod se nalazimo potpuno zatvorena rešetka kao nagovještaj da je Le 5 Concept električni automobil te usisnici u zlatno lakiranim okvirima.

image
Le 5 Concept
Maltese Design

S bočnih strana Le 5 također sjajno preuzima linije originala, a avangardni dizajn nastavlja se i straga, gdje se nalaze velika staklena peta vrata te prepoznatljiva jedinstvena stražnja okomita svjetla.

image
Le 5 Concept
Maltese Design

Krov je lakiran u kontrastnu žutu boju, umjesto retrovizora ugrađene su kamere, a tu su i aerodinamični trokraki kotaču. Stražnji nosač krova također izgleda sjajno, a uključuje suptilni trobojni naglasak koji odaje počast francuskoj zastavi.

image
Le 5 Concept
Maltese Design

Ukupno, koncept je zaista privlačan, a Maltese ga je zamislio kao francuskog suparnika Miniju SE i dolazećem Fiatu 500 EV i ne sumnjamo da će i u Renaultu sa zanimanjem pogledati ove rendere i crteže.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:21