ŽIVA LEGENDA

DI SI BIO DEVEDESPRVE? Prisjetite se mlađahnog Jeremyja Clarksona od prije 25 godina u Top Gearu

Da je oduvijek bio prznica, ali i zračio nepogrešivim inteligentnim sarkazmom pokazuje i ovaj video. Prije 25 godina popularni se Jezza bavio istim poslom kao i danas, samo su automobili (ali i moda kao i frizure) bili bitno drugačiji. Uživajte u ovoj staroj snimci!
 Youtube screenshot

Top produkcija, egzotične destinacije i još egzotičniji automobili - da, to je show The Grand Tour, ako ne na tragu, nego još i bolji od Top Geara, automobilske emisije koju je Clarkson 2002. godine kao voditelj i producent doveo do svjetske popularnosti. Prava je uživancija gledati spektakularne epizode nove emisije, bio je gušt gledati i Top Gear, kao i čitati Clarksonove stalne kolumne u The Sunday Timesu i The Sunu.

No davno prije svjetskog spektakla na četiri kotača i bitno prije nego li je Clarkson uz Richarda Hammonda i Jamesa Maya s lijeva i desna stekao svjetsku popularnost, zanat je pekao u originalnom Top Gearu (1988. do 2000.) kao jedan od prezentera. Zahvaljujući ekipi s portala carscoops koja se sjetila ovog videa možemo zorno vidjeti gdje je Clarkson bio „devedesprve“. Dakle, na istom poslu kao i danas, a video pokazuje njegovu recenziju tada potpuno novog Ferrarija 348. Video je star više od 25 godina i pokazuje kako je Jezza bio jednako sarkastičan kao i danas i da je bez pardona čak i jednom Ferrariju znao pronaći brdo mana. Istina radilo se o modelu koji i nije najblistaviji primjer Ferrarijeve povijesti.

Kad smo već kod toga, srećom, Luca di Montezemolo je preuzeo orkestarsku palicu Ferrarija negdje otprilike u to doba što je označilo početak nove, do danas uspješne ere tvrtke iz Maranella, od pojavljivanja modela F355. Zanimljivo, baš je taj Ferrari nakon što ga je vozio, Clarkson proglasio najboljim automobilom na svijetu, ikad. Kako bilo, obratite pozornost na garderobu i frizuru od Clarksona. Ah te rane devedesete…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:03