TUNING

DIZELSKI V8 MONSTRUM: Volkswagen Touareg u režiji ABT-a broji čak 500 KS uz 970 Nm okretnog momenta!

 

Otkako su SUV modeli postali najtraženija roba na tržištu, jasno je kako su i tuning kuće krenule s projektima vezanim uz monstruozne modele. ABT je tako sada ponudio doradu za najsnažniju izvedbu Touarega koja se trenutno nudi na tržištu. Riječ je o dizelašu sa 4,0-litrenim V8 TDI motorom snage 422 KS i s monstruoznih 900 Nm okretnog momenta. Više nego dovoljno – reći će gotovo svi. Ipak, znaju u ABT-u da postoje kupci za sve, pa tako nude povećanje snage motora za 78 KS. Tako nakon njihovog tretmana ovaj monstrum broji ravno 500 KS i 970 Nm okretnog momenta. Dovoljno, zar ne?

Katalog dodatne opreme također je bogat, pa se tako nude novi 22-inčni ABT naplaci. Za bolje držanje brinu se nove opruge koje spuštaju podvozje za 38 mm sprijeda, odnosno 30 mm straga.

Kupci mogu odabirati i različite materijale u unutrašnjosti, sve prema vlastitim željama i zahtjevima. U ABT-u ističu kako se nude presvlake od alkantare, kao i ABT osvjetljenje ispod vrata koja „pozdravljaju” vozača i suvozača prilikom ulaska u automobil. ABT će možda s vremenom ponuditi i nove odbojnike kako bi dodatno naglasili agresivnost ovog 500 KS snažnog monstruma...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:02