TUNING

Do 330 km/h bez vjetrobrana: McLaren Elva u režiji Noviteca postiže monstruoznih 920 KS

McLaren Elva rijedak je superautomobil, ali to nije spriječilo Novitec da pokrene tuning program za ekskluzivni model

Novitec McLaren Elva

 Novitec

McLaren Elva rijedak je superautomobil, ali to nije spriječilo Novitec da pokrene tuning program za ekskluzivni model. Performanse su u prvom planu jer tvrtka nudi plug and play N-Tronic modul, koji "nadograđuje elektronički sustav upravljanja motorom" pružajući "posebne karte za ubrizgavanje i paljenje", kao i promjene elektroničke kontrole tlaka prednabijanja.

image

Novitec McLaren Elva

Novitec

Dok standardna Elva ima twin-turbo 4,0-litreni V8 motor s 815 KS (600 kW) i 800 Nm okretnog momenta, modul to nadograđuje na 872 KS i 864 Nm.

image

Novitec McLaren Elva

Novitec

Kupci koji traže više snage mogu se odlučiti za paket Stage 2, koji dodatno uključuje podešavanja ispušnog sustava. To povećava izlaznu snagu na 920 KS (676 kW) i 898 Nm okretnog momenta, omogućujući ubrzanje od 0 do 100 km/h za 2,7 sekundi i maksimalnu brzinu od 330 km/h.

image

Novitec McLaren Elva

Novitec

Dodatne promjene su ograničene, ali Novitec nudi sportske opruge koje snižavaju visinu vožnje za 20 mm. Osim što superautomobilu daju agresivniji stav, tvrtka kaže da smanjeno težište čini "upravljanje još dinamičnijim".

image

Novitec McLaren Elva

Novitec

Govoreći o tome, Novitec se udružio s Vossenom kako bi ponudio kovane 20 i 21-inčne naplatke dostupne u 72 različite boje. Kupci također mogu birati između brušenih ili poliranih opcija.

Konačno, ali ne i najmanje važno, tvrtka može skrojiti interijer prema "željama vlasnika u svakom detalju".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:25