VIŠE OD 400 FOTOGRAFIJA

Dobio kaznu za parking pa život posvetio fotkanju nepropisno parkiranih policijskih vozila. Sve je završilo u medijima, a policija se posula pepelom

 
 Youtube screenshot

Koliko puta se dogodilo da ste parkirali negdje gdje je izgledalo kao da se smije ili ste stali samo na pet minuta pa dobili kaznu za parkiranje? Situacija je to koja čovjeku potpuno uništi dan, ali i mjesečni budžet.

Zbog takvih stvari postajemo bijesni i uvijek tražimo načina kako se „osvetiti“ ili sanirati kaznu, ali nerijetko sve ostane samo na izgovorenim riječima.

No kad se Fermin Aguilar iz Sjedinjenih Država našao u takvoj situaciji, odlučio je poduzeti korak dalje.

Youtube screenshot

On tvrdi da se u njegovom kvartu u Albuquerqueu (Novi Meksiko, SAD) policajci i državni dužnosnici redovito nepropisno parkiraju te da nitko od njih ne dobiva kazne, ali da je on dobio. Upravo ga je ta parkirna kazna motivirala da svima pokaže koliko je to nepravedno.

Aguilar je krenuo aktivno sakupljati fotografije nepropisno parkiranih vozila državnih dužnosnika te ih je vrlo skoro sakupio preko 400.

Mnoga od vozila bila su parkirana na pješačkim prijelazima, pokraj hidranata i na još brojnim nepropisnim mjestima, ali nijedno nije dobilo kaznu.

Sve fotografije prezentirane su na lokalnom televizijskom programu, ali i gradskom odjelu za razvoj općine pa je tako privukao pažnju mnogih.

Youtube screenshot

Glasnogovornik tog odjela ubrzo je odgovorio: „Aguilar je u pravu, to nije fer i radit ćemo na tome da to popravimo. Stvaramo mjere koje će našim službenicima i policajcima olakšati parkiranje u gradu.“

Naime, policijski službenici prema njihovom zakonu smiju nepropisno parkirati samo u hitnim slučajevima ili ako prijevoze kriminalce, pa je Aguilarov bunt bio potpuno opravdan.

Vjerujemo da je Amerikanac zadovoljan ishodom njegove misije, ali će svejedno morati platiti parkirnu kaznu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. listopad 2022 19:05