SKUP SPORT

Dobrotvorna aukcija: Netko je u Dubaiju platio 66,5 milijuna kuna za registarsku oznaku ‘AA8‘

Skupa registarska pločica prodana je na dobrotvornoj aukciji kao potpora kampanji One Billion Meals koja osigurava hranu

Aukcija 'Najplemenitiji brojevi'

 Most Noble Numbers

Netko je upravo platio 9,5 milijuna dolara za "AA8" registarsku pločicu u Dubaiju tijekom nedavne dobrotvorne aukcije. Skupa registaracija prodana je na dobrotvornoj aukciji "Najplemenitiji brojevi" kao potpora kampanji One Billion Meals koja osigurava hranu za one kojima je potrebna.

Prodan je niz drugih poželjnih registarskih tablica, uključujući "F55" za 1,08 milijuna dolara (7,5 milijuna kuna), "V66" za 1,08 milijuna dolara (7,5 milijuna kuna) i "Y66" za 1,03 milijuna dolara (7,2 milijuna kuna). Sudionici događaja također su imali priliku licitirati za brojne jedinstvene brojeve mobitela. Onaj najskuplji bio je "054 999 9999", koji je ostvario 1,4 milijuna dolara (9,7 milijuna kuna).

image

Aukcija 'Najplemenitiji brojevi'

Most Noble Numbers

Druga dobrotvorna aukcija "Most Noble Numbers" održava se ovog tjedna i prikupit će još više sredstava za kampanju One Billion Meals. Ova aukcija uključivat će pet posebno poželjnih registarskih tablica Abu Dhabija, uključujući brojeve 2, 11, 20, 99 i 999. Ujedinjeni Arapski Emirati će također na aukciju staviti po pet svojih najposebnijih brojeva mobitela.

image

Aukcija 'Najplemenitiji brojevi'

Most Noble Numbers

One Billion Means najveća je kampanja doniranja hrane u regiji i obećala je osigurati milijardu obroka ljudima u potrebi u 50 zemalja. Kampanju organiziraju Mohammed bin Rashid Al Maktoum i Global Initiatives, a prva dobrotvorna aukcija koja je uključivala prodaju "A88" prikupila je dovoljno novca za 76 milijuna obroka.

image

Aukcija 'Najplemenitiji brojevi'

Most Noble Numbers

UAE su dom nekih od najskupljih svjetskih registarskih tablica, ali postoje i druge skupe tablice koje se nalaze diljem svijeta. Krajem prošle godine, jedan kalifornijski poduzetnik stavio je svoju pločicu "MM" na aukciju preko NFT tržišta po cijeni od 5.888 Ethereuma, što je u to vrijeme bilo ekvivalentno preko 24 milijuna dolara (167,7 milijuna kuna). U vijestima koje vjerojatno nikoga neće iznenaditi, ta se tablica još uvijek prodaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:21