TUNING

EFIKASNI JURIŠNIK: ABT doradio dizelski Audi S4 koji sada broji 378 KS i do stotke juri za 4,7 sekundi!

 

U ABT-u očito rade prekovremene budući da nakon novog Audija S6 sada nude i doradu za osvježeni S4. Podsjetimo, riječ je o dizelskoj izvedbi koja ima dosta potencijala kod tuning kuća. U njemačkom ABT-u tako su odlučili snagu 3,0-litrenog V6 motora povećati sa 342 KS na 378 KS uz visokih 760 Nm okretnog momenta uz pomoć optimizacije motora. Ubrzanje do stotke sada traje 4,7 sekundi, što je 0,2 stotinke brže od serijskog modela.

Foto: ABT

Zasad se nudi ovakvo povećanje kao „Stage 1”, a vjerujemo kako će uskoro u ponudi biti i ekstremnija povećanja snage uz koje bi ukupna brojka mogla premašiti 400 KS. U ABT-u ističu kako je ovaj motor puno ekonomičniji od benzinskog prethodnika, a kupci neće ostati uskraćeni za zadovoljstvo u vožnji.

ABT

Ovaj dizelski karavan osim povećanja snage dobio je i novi ovjes razvijen od strane ABT-a uz koji je podnica 15 do 40 mm bliže tlu. A za dobro držanje osim novog ovjesa brinut će se i dobro poznati ABT Sport GR aluminijski naplaci od 20 cola. Kako to obično biva kod ABT-a, po pitanju vizualnih dorada promjena zasad nema, što je i logično budući da S izvedba u startu dolazi s redizajniranim odbojnicima i agresivnijim nastupom. Šteta samo da su nastavci ispušnog sustava i dalje lažnjaci...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:58