UTJERAO PRAVDU

EVO ŠTO SE DOGAĐA KADA U Engleskoj razbijete felgu na rupi: vozač Ferrarija dobio 10 tisuća funti odštete!

Presudu je vlasnik Ferrarija čekao nekoliko mjeseci, a sav dobitak donirat će u dobrotvorne svrhe. Zainatio se da će gradu naplati površno održavanje
 © SWNS.com

Britanac Scott Nicholas iz Peterborougha uspio je utjerati pravdu nakon što je svojim Ferrarijem 458 tresnuo u jednu rupu na kolniku. Pritom je superautomobil pretrpio pozamašnu štetu, no sudu u Engleskoj trebalo je nekoliko mjeseci da donese presudu. Ipak, Scott može početi slaviti budući da će dobiti odštetu u iznosu od oko 10 tisuća funti.

Sve se dogodilo u svibnju prošle godine kada se Scott vozio u svom Ferrariju 458 Spider i naletio na rupu, što je rezultiralo otvaranjem suvozačkog zračnog jastuka i oštećenjem prednjeg desnog aluminijskog naplatka.

© SWNS.com

Šteta: izmjena zračnog jastuka stoji 6 tisuća funti, a novi kotač stoji 3 tisuće funti. Dodatnih funti stajala je geometrija kotača nakon udarca. Na sve dijelove i zamjenu vozač je morao čekati čak 3 mjeseca, a štetu je platio svojim novcem, ali je odmah po incidentu krenuo o pravnu borbu koju je sada i službeno dobio.

© Peterborough Telegraph/SWNS.com

Prema njegovoj izjavi za Mail Online, borba nije bila nimalo laka, a na sudu su čak htjeli objasniti da super automobil nema što tražiti na cesti. Scott ističe kako ovo nije napravio zbog novaca, već zbog principa jer smatra da ako godišnje izdvaja 800 funti za održavanje cesta one moraju biti uređene i bez ovakvih rupa. Dobivene novce donirat će u humanitarne svrhe.

© Peterborough Telegraph/SWNS.com

Nama je zanimljivo vidjeti sliku rupe koja je napravila štetu. Kada se provozate po Lijepoj našoj, takvih ima na svakom koraku, a vlasnici često uništavaju ovjes svojih automobila ali za to ne dobivaju odštetu lako.. Jeste li kad imali slučaj u kojem ste zbog rupe na cesti oštetili vaš automobil?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:51