RENDER LEGENDE

FERRARI F40 BI OVAKO IZGLEDAO DA JE PREDSTAVLJEN DANAS! Ovo je moderna verzija jednog od najuglednijih Ferrarija modela ikad!

 
 Samir Sadikhov

Ferrari F40 jedan je od najrespektabilnijih Ferrarija ikad! Karoserija je izrađena od materijala poput karbona, kevlara i aluminija kako bi automobil bio što lakši (težina mu je samo 1100 kg), dok je V8 motor preuzet je s modela 288 GTO, a s dva turbopunjača je ojačan na čak 478 KS. Riječ je o impresivnoj brojci, pogotovo ako u obzir uzmemo da je proizveden 1987. godine. Legendarni model tako je često bio na posterima u sobama, a moramo priznati kako malo koji model oduzima dah i izaziva toliko strahopoštovanja kao F40. Najbliže bi mu mogao biti moderni LaFerrari, no mnogi će reći kako više respektiraju F40. Kako bi odao počast legendarnom modelu, dizajner Samir Sadikhov napravio je render koji prikazuje njegovu viziju moderne verzije ovog modela! Pritom je na projektu radio više od godinu dana kako bi što bolje i vjernije prikazao kako bi moderni F40 trebao izgledati. U galeriji pogledajte automobil iz svih kutova.

Foto: Samir Sadikhov

Ono što će se mnogi nakon ovog zapitati jest: "Hoće li Ferrari proizvesti ovaj model?" A odgovor zapravo još ne znamo. Naime, iako je riječ samo o renderu i sigurni smo kako model nije u planu Ferrarija, talijanski proizvođač nudi tzv. "One-Off" program. Za one koji nisu upoznati, riječ je o programu u kojem najbogatiji kupci zajedno s inženjerima i dizajnerima rade na jedinstvenim modelima rađenim po njihovoj želji. Dakle, ako se nekom VIP klijentu Ferrarija ovi renderi sviđaju, moguće je da će nazvati ljudi iz programa koji će krenuti s razvojem. Pritom naravno kao podloga služe postojeći Ferrarijevi modeli, a često nije moguće u potpunosti udovoljiti željama budući da dizajneri i inženjeri moraju odobriti projekt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:25