AKTUALNO IZ F1

Formula 1 objavila detalje ulične staze na kojoj će se u prosincu voziti VN Saudijske Arabije

Simulacije pokazuju da bi prosječne brzine trebale biti oko 250 km/h, što ju čini najbržom uličnom stazom u F1 i među najbržima ukupno
Prikaz ulične staze Jeddah

Formula 1 objavila je prve detalje o uličnoj stazi Jeddah koja će u prosincu biti domaćin prve VN Saudijske Arabije ikad. Staza će sadržavati 27 zavoja, što je više od bilo koje druge na kalendaru Formule 1 2021., a potencijalno uključuje i tri DRS zone.

image
Prikaz ulične staze Jeddah

Vjerojatno će mnogi zavoji biti prilično ravni, pa će se vozačima više činiti kao ravnina, a ne zavoj. Jeddah će biti dugačka 6.175 kilometara, što ju čini drugom najdužom stazom na ovogodišnjem kalendaru utrka, iza Spa Francorchampsa koja je dugačka 7 kilometara.

image
Prikaz ulične staze Jeddah

Simulacije pokazuju da bi prosječne brzine trebale biti oko 250 km/h, što ju čini najbržom uličnom stazom u F1 i među najbržima ukupno. Trenutno Monza drži tu razliku, brzinom od 264 km/h. Izvori iz Formule 1 kažu da će raspored koji je osmišljen u suradnji s poznatim dizajnerom staza Tilkeom omogućiti više prilika za pretjecanje nego što se to obično vidi na drugim uličnim kružnim utrkama.

image
Prikaz ulične staze Jeddah

Formula 1 objavila je i video simulaciju kruga. Ross Brawn iz Formule 1 rekao je da je uvijek vrlo uzbudljivo objaviti detalje nove staze i da Saudijska Arabija nije iznimka.

image
Prikaz ulične staze Jeddah

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 19:20