ZAMAGLILI NAKNADNO

FOTO: AUTOMOBIL KOJI SNIMA GOOGLE MAPE UHVATIO JE STRAVIČAN TRENUTAK Sudar motocikla i kamioneta završio je na Google kartama!

 
 Google Maps

Svašta smo već imali prilike vidjeti na prikazu ceste (street view) na Google mapama, od vatrenih ljubavnika uz cestu, uhvaćenih voajera, do "svemiraca" koji šeću ulicom...

Sada je jedan od automobila koji je snimao ulice za Google mape uhvatio brutalan sudar motocikla i kamioneta u mjestu Tlaquepaque, u meksičkoj saveznoj državi Jalisco.

Sudeći prema položaju kamioneta, čini se kako je vozač oduzeo prednost motociklu izvodeći polukružno okretanje što je završilo strašnim sudarom. Nije poznato je li tko ozlijeđen u tom sudaru no uopće ne izgleda lijepo.

Prvotna fotografija koja se pojavila na Google Mapsu bila je ekstremno jasna i pokazivala je jednu od dvije osobe s motocikla koja je završila na vjetrobranu dok je druga i dalje bila "u letu".

Sistem automatskog zamagljivanja lica i registracija automobila Google Mapsa i u ovom je slučaju odradio svoju zadaću po tom pitanju, no kasnije je Google cenzurirao te zamaglio cijelu situaciju sudara jer je pretraživanje ulica s tim snimljenim događajem izgledalo doista bizarno.

Sudeći prema datumima, nesreća se desila 2015. godine, ali je Google prošle godine napravio novi "update" ulice s prikazom ceste, no sudar iz 2015. se i dalje vidi kada se ulica pogleda iz drugih kuteva.

Automobil koji snima Google karte nije mogao izbjeći takav sadržaj, pogotovo jer Google ima na tisuće automobila koje se voze radi ažuriranih slika diljem svijeta, pa se eto desi i ovakva snimka.

U većini slučajeva fotografije koje krše Googleovu politiku se cenzuriraju, uključujući i takve nezgode, čak i ako to znači dodatnu zamagljenost, koja je ovdje naknadno dodana.

Google Maps

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 00:39