FORMULA 1

FOTO Danica Patrick! Najpopularnija vozačica IndyCara na listi želja Bernieja Ecclestona!

Tijekom dugogodišnje vozačke karijere dobila je priznanja poput 'Rookie Of The Year' 2005. te je čak tri puta proglašenja najpopularnijom vozačicom IndyCara

Amerikanka Danica Patrick najpoznatija je i, prema mnogima, najljepša profesionalna vozačica IndyCara na svijetu, a uskoro bi se mogla pridružiti puno 'snažnijem' timu Formule 1. To je ekskluzivno za Jutarnji list potvrdio i Bernie Ecclestone, alfa i omega popularnog natjecanja najbržim bolidom.

- Vozačicu poput Danice Patrick bilo bi odlično imati u natjecateljskom timu iako mislim da je to teško izvedivo. Ona je, čini mi se, zadovoljna onim što trenutno radi - ispričao je Bernie. Ecclestone je oko na Danicu bacio nakon najava o povratku Formule 1 u SAD 2012. godine, do kada se mora formirati novi tim vozača. - Vozačica u vezi s tim nije kontaktirana i za sada se samo raspravlja o Danici kao potencijalnoj vozačici Formule 1 - kaže Ecclestone.

Najbolji ženski rezultat

Kao pravi mamac za novinare slavnu je vozačicu IndyCara još lani prepoznao američki tehnički direktor Formule 1 Ken Anderson, u vrijeme kad su formirali svoju momčad za ovosezonsko natjecanje. On je već tada najavio mogućnost testiranja Danice kao natjecateljice, no to se na kraju ipak nije dogodilo. Unatoč tome, simpatična 28-godišnja vozačica nastavila je graditi karijeru u IndyCar utrkama, u kojima sudjeluje od 2002., i nizati dobre rezultate.

Danica Patrick rođena je 25. ožujka 1982. u Beloitu, a za svoju neobižnu profesiju, u kojoj baš i nema mjesta za nježniji spol, uvijek će ponoviti da je oduvijek znala čime će se u životu baviti. Ljubav prema vožnji naslijedila je od roditelja, strastvenih obožavatelja motornih vozila. Već kao desetogodišnjakinja Danica se okušala u kartingu, no ubrzo su ju počele zanimati veće zvijeri na četiri kotača. Sa samo 16 godina smjestila se u engleskom Milton Keynesu. Tijekom trogodišnjeg boravka u Velikoj Britaniji natjecala se u Formuli Ford i Formula Vauxhall te osvojila drugo mjesto na tamošnjem Formula Ford Festivalu. To je bio ujedno i najbolji ženski rezultat u povijesti tog natjecanja.

Provokativne fotografije

Međutim, 2002. odlučila se vratiti u SAD, gdje je odmah postala dio tima Rahal Letterman Racing. Već nakon nekoliko startova u Dodge Pro vozilu prešla je na natjecanje Toyota Atlantic Championship, u kojemu se utrkivala pune dvije godine, a od 2005. naovamo stalna je natjecateljica u utrkama IndyCarom. Prije četiri godine Danica se pridružila Andretti Green Racingu, za koji još vozi utrke.

Njezine vožnje, kao i ugodnu pojavu, mediji su uvijek pojačano pratili na natjecanjima, no to joj ipak niti jednom nije omogućilo da osvoji naslov prvakinje. Tijekom dugogodišnje vozačke karijere dobila je priznanja poput 'Rookie Of The Year' 2005. te je čak tri puta proglašenja najpopularnijom vozačicom IndyCara.

Planira još dugo stiskati gas papučicu gasa...



Danica nije imala velik interes za obrazovanje pa je napustila srednju školu, koju je kasnije dovršila u večernjim terminima. Angažmana kao modelu nikada joj nije ponestajalo pa se često fotografirala u provokativnim izdanjima za časopise namijenjene muškoj populaciji. Njezin šarm uočili su i u popularnom magazinu Sports Illustrated, čije je stranice krasila čak dva puta, a okušala se i kao televizijska voditeljica u emisijama 'Powerblock' i 'Girl Racers'. Iako za njom uzdišu muškarci diljem svijeta, lijepa je Danica svoje srce već odavno poklonila 17 godina starijem Paulu Edwardu Hospenthalu, svom nekadašnjem fizikalnom terapeutu, s kojim je u sretnom braku od 2005. godine i zbog kojeg se obratila na katolicizam. Uz podršku supruga i roditelja, koji vode dio Daničinih poslova, simpatična Amerikanka planira još dugo stiskati gas papučicu, radi koje je, u redovnom prometu, zadobila i nekoliko novčanih kazni zbog prebrze vožnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 09:33