KONCEPTNI SUV

FOTO: GENESIS SVE HRABRIJI Koncept GV80 budući je suparnik BMW-a X5 i Mercedesa GLE

Model kodnog imena GV80 zasad je prikazan kao koncept s alternativnim pogonom, ali u budućnosti bi mogao postati konkurent u sve popularnijoj SUV klasi
 Genesis

Genesis, luksuzna divizija Hyundaija, na salonu u New Yorku je predstavio konceptni SUV pod nazivom GV80. Riječ je o prvom luksuznom SUV-u ove marke kojim će se pokušati suprotstaviti rivalima poput BMW-a X5. Zasad je još riječ o konceptu koji za pogon koristi hidrogen za koji u Genesisu smatraju da je "pogonsko sredstvo budućnosti".

Foto: Genesis

"Ovim konceptom najavljujemo našu budućnost i širenje našeg portfolija", izjavio je Luc Donckerwolke, šef dizajna ovog brenda. Treba napomenuti kako je on prije ove pozicije bio prvi dizajner VW grupe. A sami dizajn modela GV80 prilično je futurističan, što je i logično budući da je riječ o konceptu. Na prednjem dijelu ističe se masivna maska već viđena kod ostalih Genesis modela, laserska svjetla i ogromni, 23-inčni naplaci. U unutrašnjosti dominira 22-inčni zaslon osjetljiv na dodir koji koristi "Human Machine Interface" sustav koji pomaže vozaču.

Za premijeru ovog konceptnog SUV-a logično je odabran New York, budući da će, kada dođe na tržište, najveću prodaju ostvariti upravo tamo. Treba vidjeti koliko će serijski model biti različit u odnosu na koncept, te hoće li se u Genesisu odlučiti ugraditi klasični pogon. U svakom slučaju, čeka ih težak zadatak: borba za tržišni kolač s modelima poput BMW-a X5, Audija Q7 te Lexusa RX.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:18