TUNING SEMA SHOW

FOTO: HENNESSEY VELOCIRAPTOR 6X6 je američki odgovor na Mercedes-AMG G63 6X6

 
 Hennessey

Odgovor na njemačkog monstruma s tri osovine i šest kotača stiže iz radionice američkog Hennesseya, no prerađeni Ford F-150 neće ostati tek koncept već će se proizvesti u količini od 50 primjeraka po cijeni od 349.000 dolara.

Foto: Hennessey

Kao baza za Velociraptor je poslužio Ford F-150 Raptor s produženom kabinom sa stražnjom klupom kojem je dodana još jedna osovina, a potpuno je dorađen i ovjes dok su na 20 colne naplatke navučene Toyo off-road gume. Što se tiče izgleda u odnosu na standardni F-150 Raptor, novi su branici, roll-bar te diodna svjetla. Ispod poklopca 3,5-litreni V6 EcoBoost benzinac sada s dodanim Twin-turbom postiže 600 KS, a za sigurno zaustavljanje se brinu Brembo kočnice sa šesteroklipnim kliještima.

Hennessey

Po svemu, Velociraptor je ultimativno off-road vozilo a moči će se naručiti kod Hennesseya ili pak odabranih dilera Forda. Ne sumnjamo da će dobro potkožena ekipa iz ruralnih dijelova Sjedinjenih Država gdje ovakvi "truckovi" najbolje i prolaze biti oduševljena ovakvom kreacijom koja ne poznaje granice a terenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. ožujak 2024 04:25