ŠTO TO PRIPREMAJU U HONDI?

FOTO: Honda Civic Type R s maskirnim folijama jurila Ringom – možemo li očekivati još ekstremniju verziju?

 
 Carscoops

Među hot-hatch modelima utrka je sve žešća. Modeli imaju sve više KS, neki već dolaze u teritorij superautomobila od prije 10-ak godina, a nove izvedbe stižu iz dana u dan. Tako je nedavno Renault uhvaćen u testiranju novog Meganea RS Trophy-R, a sada se čini kako u Hondi već imaju spreman odgovor. Naime, ovih dana Ringom se vozi Civic Type R koji na sebi ima dijelove zamaskirane kamuflažnom folijom, pa mnogi već pretpostavljaju kako je riječ o posebnoj, još paprenijoj izvedbi japanske jurilice, ili o osvježenom izdanju.

Foto: Carscoops

S obzirom na dijelove koji su sakriveni, nova verzija (ili čak osvježeno izdanje) trebala bi imati nove odbojnike, ali potencijalno i karbonski krov i poklopac motora budući da su i oni prekriveni. Naravno, za očekivati je će ispod poklopca ostati 2,0-litreni turbo četverocilindraš, no ostaje pitanje hoće li snaga biti povećana ili će ostati na trenutnih 310 KS.

U svakom slučaju, čini se kako će Civic Type R ostati kralj Ringa u kategoriji automobila s prednjim pogonom Podsjetimo, tom titulom se okrunio kada je 2017. godine s postavljenim vremenom od 7 minuta i 43,8 skinula VW Golf GTI Clubsport. Premijeru je moguće očekivati na salonu u Frankfurtu u rujnu ove godine...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:01