SEMA LAS VEGAS 2019.

FOTO: JE LI OVO IPAK PREVIŠE? Dodge Charger iz 6,2-litrenog V8 motora zahvaljujući turbo punjenju ispucava čak 1546 konjskih snaga!

 
 SpeedKore

Glavna zvijezda izložbenog prostora tuning kuće SpeedKore na SEMA-i koja je upravo krenula u Las Vegasu svakako će biti dorađeni Dodge Charger. Riječ je o preradi baziranoj na Chargeru Pursuitu namijenjenom policijskim dužnosnicima.

Ipak, ovaj primjerak je itekako papreniji – ispod poklopca se nalazi 6,2-litreni V8 motor iz Demona, a umjesto superchargera ugrađena su dva turbopunjača što je rezultiralo ukupnom snagom od 1546 KS! Osim novih turbopunjača, tu je i novi MagnaFlow Competition ispušni sustav.

Foto: SpeedKore

Osim toga, automobil je dobio novu pumpu goriva, a tu je i dorađeni pogon na sve kotače kako bi se silna snaga mogla prenijeti na cestu.

Naravno, ekipa iz SpeedKorea je odlučila i vizualno doraditi automobil – jer kakav bi to Charger bio kada bi izgledao kao i svi ostali? Stoga je prije svega ugrađen novi „widebody kit” koji proširuje karoseriju.

On uključuje nove odbojnike, karbonska proširenja na blatobranima te karbonski poklopac motora i difuzor. Cijelu priču upotpunjuju Bogart aluminijski naplaci upareni s Mickey Thompson ET Street gumama.

Još jedna zanimljivost – u SpeedKoreu su objavili kako je automobil već kupljen – i to kao poklon 65-godišnjem vozaču. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se snaći s 1546 KS...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:39