TUNING

FOTO: NOVITEC Ferrari 488 GTB N-Largo sa 772 KS i proširenom karoserijom rezerviran za 11 sretnika

Do stotke juri za samo 2,8 sekundi dok maksimalna brzina iznosi 341 km/h...
 Novitec Group

Koliko god to čudno zvučalo, za one kojima je Ferrari 488 GTB previše običan rješenje problema nudi tuning kuća Novitec. Njihov posljednji projekt vezan je upravi uz 488 GTB za koji nude i vizualne dorade ali i povećanje snage motora.

Foto: Novitec Group

Novitec je inače poznat po proširenju karoserije ekskluzivnih modela a upravo to se i nudi za Ferrari 488 GTB. Pritom su svi aerodinamični dodaci karbonski, a u odnosu na serijski model širi je za čak 14 cm. Serijski naplatci zamijenjeni su 22-inčnim konkavnim NF6 naplatcima u crnoj boji koji su upareni s Pirelli gumama koje imaju crvene natpise (novi trend guma s natpisima u boji koji je pokrenuo Pirelli i zasad nudi niz boja ali samo u prilično egzotičnim dimenzijama). Čitava podnica spuštena je još dodatni centimetar u odnosu na serijsku verziju, ali je ugrađen i sustav za podizanje prednjeg dijela kako branik ne bi nastradao prilikom prelaska ležećih policajaca i rupa.

Naravno, u Novitecu se uvijek pobrinu da uz iznimno agresivan vanjski dizajn dodatno pojača motor kako bi performanse pratile izgled, pa je tako 3,9-litreni twin turbo V8 motor pojačan na 772 KS, čime se opasno približio modelima F12 Tdf i 812 Superfast koji imaju V12 motore. Njemački tuner napominje kako je na mjerenjima njihov 488 GTB do stotke jurio za samo 2,8 sekundi, dok je maksimalna brzina iznosila 341 km/h (11 km/h više u odnosu na serijski model). Ovaj paket bit će dostupan za samo za 11 sretnika...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:44