GLAVA U TORBI

FOTO: OPĆA OPASNOST NA CESTI! Kad su policajci vidjeli kako je vozač kamiona sanirao oštećenje na ovjesu odmah je isključen iz prometa!

 
 National Heavy Vehicle Regulator Facebook

Kamioni su najčešći gosti autocesta, budući da svakodnevno prevoze robu, te kao takvi godišnje nakupe stotine tisuća kilometara. To naravno znači da je nužno redovito održavanje kako bi sigurnost bila na najvišem nivou.

A upravo se to nikako ne može reći za ovaj kamion koji je ovaj tjedan zaustavila policija u Australiji. Na svom Facebook profilu odmah su objavili i slike koje otkrivaju zastrašujuće stanje ovjesa!

National Heavy Vehicle Regulator Facebook

Pritom je vidljivo da ovdje nije riječ o slučajnom otkazivanju komponenti za koje vlasnik kompanije nije znao, već su se komponente poput glave kotača i lisnatih opruga koje su u katastrofalnom stanju pokušale sanirati – žicama i plastičnim vezicama za jednokratnu uporabu!

National Heavy Vehicle Regulator Facebook

Ophodnja koja je zaustavila kamion ostala je u šoku, a isti je naravno odmah isključen iz prometa kako više ne bi ugrožavao sigurnost vozača i ostalih sudionika u prometu.

National Heavy Vehicle Regulator Facebook

Kako bi podigli svijest o (ne)održavanju kamiona na prometnicama, National Heavy Vehicle Regulator, regulatorno tijelo za sigurnost teretnog prometa na svom je Facebook profilu objavio slike kamiona uz upozorenje svim ostalima, kao i link na uputstva o održavanju kako bi podsjetili sve prijevoznike na što treba obratiti pažnju (i objasnili im da ovakva „uradi sam” rješenju nisu dozvoljena).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 19:32