INOVATIVAN POTEZ

FOTO: OVAKO ĆE IZGLEDATI GRAD za testiranje autonomnih vozila!

Izgradnju financira vlada Južne Koreje, a trebao bi biti završen već sljedeće godine. Cijena projekta iznosi 10 milijuna dolara
 Business Korea

Vlada u Južnoj Koreji odlučila je izgraditi kompletan mali grad koji će se koristiti za testiranje autonomnih automobila. Kodnog imena K-City, grad će se sastojati od brzih dionica, zona za "uvježbavanje" parkiranja, traka koje su rezervirane samo za buseve, kružnih tokova i raskrižja. Sve bi trebalo biti završeno već 2018. godine, a cijena bi trebala biti oko 10 milijuna dolara.

Ovaj "testni grad" koristi će Hyunadi, Kia, Samsung i SK Telecom, a očekuje se kako će uskoro postati zainteresirane i ostale svjetske kompanije. Cilj Južne Koreje je postati svjetskim liderom kada je u pitanju testiranje autonomne vožnje. Ovaj projekt bit će najveći ove vrste, a vlada Južne Koreje očekuje kako će privući veliki broj svjetskih imena koja će moći u miru testirati nove tehnologije.

Hyundai

Podsjetimo, neke kompanije naveliko testiraju svoje modele na javim dionicama u SAD-u, ali ova varijanta mogla bi se pokazati boljom i naravno, sigurnijom.

Business Korea

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:14