SAČUVAO DJEDOVINU

FOTO: POGLEDAJTE SAVRŠENO RESTAURIRANU Fiat Pandu Steyr 4x4 u kojoj je legendarni šef fiata Gianni Agnelli odlazio na skijališta

 
 Garage Italia Customs

Radionica Garage Italia Customs koja se bavi preradama i restauracijama pokazala je svoj posljednji u nizu projekata: restauriranu Fiat Pandu 4X4. I to ne bilo koju! Naime, ovaj je primjerak vozio legendarni bivši vlasnik Fiata Gianni Agnelli. Kako su iz Garage Italia Customs došli do ovog kultnog penjača sa Steyrovim 4x4 pogonom? Naime, vlasnik kompanije je kontroverzni Lapo Elkann, ni manje ni više nego unuk Giannija Agnellija. Model sa slika tako je bio glavno prijevozno sredstvo vlasnika Fiata koji je s ovim malim i zabavnim automobilom vozio cestama skijališta St. Moritz u Švicarskoj do kojeg bi stigao helikopterom. Iako automobil ispod poklopca skriva 1,1-litreni motor od 53 KS, uz pogon na sve kotače, zabava je bila zagarantirana.

Foto: Garage Italia Customs

Garage Italia Customs obnovili su automobil koji, barem prema slikama, izgleda kao da je došao iz tvornice. Karoserija je lakirana u sivu boju s plavim detaljima, a u unutrašnjost je dobila "novi život" zahvaljujući suradnji s kompanijom Vitale Barberis Canonico. Pritom dominira tamno plava boja ( koja je bila omiljena boja Agnellija), a u galeriji možete pogledati kako se pazilo na sve detalje. Iz Garage Italia Customsa još nisu odlučili što će napraviti s ovim jedinstvenim modelom, no pretpostavljamo kako će Lapo Elkann barem neko vrijeme zadržati automobil za sebe prije nego što ga eventualno stavi na aukciju, na kojoj bi, zbog očuvanosti ali i bogate povijesti, mogao postići poprilično visoku cijenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:36