MODERNI KLASIK

FOTO: POZNATI PJEVAČ PRODAJE SVOG LJUBIMCA Za rijedak BMW 1M od 340 KS sa samo 8850 kilometara iz 2012. traži najmanje 48.000 eura

 
 Silverstoneauctions.com

Pjevač Jay Kay iz benda Jamiroquai poznat je po svojoj ljubavi prema automobilima, pa tako u vlasništvu ima i superautomobile poput zelenog Ferrarija LaFerrarija.

Ovih dana odlučio se riješiti jednog modela iz svoje kolekcije, kojeg vrlo vjerojatno i ne stigne voziti. Riječ je o BMW-u 1M Coupe kojeg je pjevač kupio novog 2012. godine, jednom od tek 450 primjeraka s volanom na desnoj strani.

Lakiran je u Alpine bijelu boju, a na brojčaniku stoji tek 8850 kilometara, što znači da je godišnje prelazio tek nešto više od tisuću kilometara. Naravno, odrađeni su svi potrebni servisi i automobil se nalazi u perfektnom stanju.

Foto: silverstoneauctions.com

Za prodaju je zadržna aukcijska kuća SilverstoneAuctions koja će ga ponuditi u sklopu NEC Classic Motor Showa 9.

Cijena? Iz aukcijske kuće očekuju cijenu između 48 i 54 tisuće eura, gotovo kao novi BMW M2 koji u Velikoj Britaniji starta na 59 tisuća eura.

Ipak, ovdje je riječ o iznimno očuvanom modelu s bogatom povijesti. Osim toga, mnogi vjeruju kako će ovaj već sada moderni klasik sa 3,0-litrenim rednim šestakom od 340 KS i 450 Nm okretnog momenta u budućnosti biti pravi klasik, posebno kada uzmemo u obzir nove norme koje rezultiraju sve manjim motorima i sve tišim ispušnim sustavima.

Dakle, moguće je da će budući vlasnik na kraju i profitirati ako dovoljno dugo zadrži ovaj bavarski model u svom vlasništvu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 16:46