KRALJU NAJDRAŽI

FOTO: PRODAJE SE MERCEDES 450 SLC ELVISA PRESLEYA Očekuje se da će postići cijenu od 200.000 dolara, a Kralj ga je vozio kada je želio biti inkognito

 
 Julien's Auctions

Elvis Presley osim što je već za života postao legendom Rock'n'Rolla bio je poznat i kao veliki ljubitelj te poznavatelj automobila, a po tom pitanju njegovo ime najčešće se povezuje uz Cadillacove i Lincolnove modele, ili čuveni BMW 507 Roadster koji je koristio u Njemačkoj za služenja vojnog roka.

No, Kralj je imao i nekoliko Mercedesovih modela, a njegov SLC 450 proizveden 1974. u vrijeme američke Malaise Ere (naftna kriza), koji se tamo prodavao od 1972. do 1980. godine, bio je jedan od njegovih najdražih automobila koje je volio voziti sam i nezapaženo.

Julien's Auctions

Pokreće ga 4,5-litreni V8 stroj od 200 KS, a prema opisu vozila kuće Julien's Auctions koja će krajem mjeseca ponuditi vozilo na dražbi, Mercedes zlatne boje imao je svoje standardno parkirno mjesto na Elvisovom imanju Graceland u Tennesseeju kao pjevačev ljubimac..

Julien's Auctions

Nakon Elvisove prerane smrti 1977. godine u dobi od 42 godine, automobil je navodno prešao u ruke Presleyevog osobnog liječnika, kontroverznog doktora Georgea Nichopoulosa za kojeg su mnogi obožavatelji vjerovali da je upravo njegovo liječenje medikamentima krivo za preranu smrt Rock ikone.

S obzirom na to da je "Dr. Nick" 1993. izgubio liječničku licencu te upao u novčane probleme prodao je velik dio Presleyjevih memorabilija uključujući i zlatni Mercedes SLC.

Julien's Auctions

Sada će se Mercedes i jedan Harley-Davidson iz 1976. koji su bili u vlasništvu Presleyja ponuditi na dražbi "Icons & Idols: Rock 'n' Roll" koja će se održati 25. listopada u Hard Rock Caféu u New Yorku, a očekivana cijena prema kući Julien's Auctions trebala bi doseći 200.000 dolara.

Julien's Auctions

Mercedes SLC kao model možda nije najljepši i najpoznatiji primjerak njemačkog proizvođača no s obzirom na to da ga je vozio Kralj rocka, svakako je zanimljiv dio američke povijesti i pop kulture... Fanovi, što se čeka?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:46