VRIJEDI LI 1,25 MILIJUNA KUNA?

FOTO: PRODAJE SE SE JEDAN OD NAJRJEĐIH CITROENA DS! Za 189.500 dolara možete postati vlasnikom Concorde Coupea kakvih je izrađeno samo 35 primjeraka

 
 yman Ltd.

Citroen je 1955. godine predstavio bezvremenski, legendarni DS ili na ovim prostorima poznatiji kao „Žaba“. U to vrijeme bio je jedan od najpoželjnijih i najluksuznijih automobila, a sve zahvaljujući svojem futurističkom izgledu, hidrauličnom ovjesu te brojnim inovativnim tehnologijama.

Henri Chapron, poznati francuski dizajner, bio je toliko oduševljen ovim automobilom da si je odmah odlučio kupiti svoj primjerak te napraviti kabriolet od njega.

S obzirom na njegov visok status i kvalitetu rada, Citroenu se iznimno svidjela takva ideja pa je Chaprona zadužila za modificiranje DS-ova za vrlo posebne klijente.

Iz njegove radione izašle su mnoge limitirane verzije, a najviše su se isticale DS Dandy dvosjed s fiksiranim krovom, Decapotable kabriolet, Majesty limuzina te Concorde Coupe (četverosjed) izrađen u samo 35 primjeraka. Svi su napravljeni u limitiranim serijama, a danas postižu iznimno visoke cijene, jer što je bolje od Žabe? žaba po narudžbi!

Pokazatelj visokih cijena je i primjerak DS-a Concorde Coupea koji se upravo našao na oglasniku Hyman Ltd. Cijena? Skromnih 189.500 dolara, što iznosi oko 1,25 milijuna kuna.

Naime, prodavač navodi kako je ovaj automobil proizveden 1965. godine te je jedan od samo 35 proizvedenih primjeraka. Originalno je napravljen za francuskog arhitekta Jeana Lavaila, a dodana mu je brojna oprema.

U unutrašnjosti se mogu pronaći Jaegerova instrument ploča, Radiomatic FM radio s automatskom Hirschmann antenom, kožnata sjedala i prozori na struju, dok su izvana dodane Marchal maglenke, Robergel žičani naplatci te upadljiva dvobojna karoserija. Svakako se nije štedjelo.

Prema navedenoj opremi i raznim modifikacijama, pretpostavlja se da je Lavail u to vrijeme platio automobil preračunato oko 436 tisuća kuna.

Nažalost, u oglasu nije spomenuta daljnja povijest automobila te kako je uopće dospio u Sjedinjene Države, ali vjerujemo da bi kupovina ovog DS-a Concordea Coupea svakako bila pametna investicija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:01