NAJEKSTREMNIJA CESTOVNA COBRA

FOTO: RIJETKA SHELBY COBRA "Semi-Competition" sa 7,0-litrenim motorom od 500 KS na aukciji za čak 2 milijuna eura!

Iz aukcijske kuće napominju kako su svi dijelovi originalni, što svakako pridonosi povećanju vrijednosti, pa će se tako potencijalni kupci u Arizoni za nešto više od 2 tjedna nadmetati u višemilijunskim iznosima.
 RM Sotheby's

Ova iznimno očuvana Shelby 427 Cobra S/C iz 1966. godine bit će glavna zvijezda aukcije u Arizoni u režiji aukcijske kuće RM Sotheby's. Riječ je o jednom od najočuvanijih primjeraka u svijetu o kojem su se dosad brinula četiri vlasnika, a automobil je uz to prošao kroz proces restauracije kod stručnjaka za Shelby modele. Uz 12,7 centimetara širu karoseriju, na ovoj "Semi Competition" verziji Cobre ugrađene su i šire gume a poboljšan je i ovjes. Spremnik goriva broji čak 158 litara budući da je ova verzija inicijalno bila namijenjena utrkivanju.

Foto: RM Sotheby's

Najimpresivnije od svega svakako je masivni 7,0-litreni Fordov motor koji razvija impresivnih 500 KS. Riječ je dakle o najekstremnijoj Cobri za cestovnu upotrebu. Iz aukcijske kuće napominju kako su svi dijelovi originalni, što svakako pridonosi povećanju vrijednosti, pa će se tako potencijalni kupci u Arizoni za nešto više od 2 tjedna nadmetati u višemilijunskim iznosima. Procjenjuje se da će krajnja cijena biti oko 2 milijuna dolara! Dakle, još jednom se pokazuje kako su rijetki, sportski i očuvani primjerci odlično ulaganje...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:35