TUNING

FOTO, VIDEO: DIZELAŠ od 520 KS dvije tone težak ABT SQ7 do stotke nosi za 4,6 sekundi i to uz odličan zvuk!

Inženjeri u ABT-u smislili su način da pretvore zvuk traktora u zvuk pravog auta, a uz to su odlučili vanjštinu ostaviti relativno netaknutu
 ABT

Njemačka tuning kuća ABT poznata je po ludim doradama koje često izazivaju dvostrane reakcije publike. Ipak, ovaj put su odlučili najviše pozornosti staviti na povećanje snage motora i na sami zvuk. Tako ovaj Audi SQ7 koji serijski dolazi sa 4,0-litrenim dizelašem snage 435 KS podižu na čak 520 KS. Okretni moment narastao je na 970 Nm!

Sve to omogućuje ubrzanje do stotke za samo 4,6 sekundi, što je uistinu impresivno kada se uzme u obzir da auto teži 2,3 tone. Vlasnici Audija SQ7 za ovo povećanje snage motora trebat će izdvojiti 5,500 eura.

ABT

Što se vanjskog dizajna tiče, ovaj put su u ABT-u odlučili biti suzdržani, pa su tako vizualne dorade minimalne (što je ponekad i bolje), a najveću pozornost zaslužuju atraktivni 22-inčni naplatci za koje treba izdvojiti nešto više od 4 tisuće eura. Uz to, u ponudi je "level-control" koji pri sportskoj vožnji spušta ovaj SUV za 20mm, a s cijenom od 2000 eura ne predstavlja baš jeftinu opciju..

ABT

Možda najzanimljiviji dio vezan je uz zvuk. Naime, za očekivati je da se dizelaš ne može baš pretjerano dobro čuti, ali u ABT-u su to riješili tako da nude tzv. sustav kontrole zvuke. Kao što se može vidjeti na video isječku, odabirom načina vožnje "dynamic" sustav kreće djelovati što rezultira zvukom od kojeg se čovjek naježi. Uz to, taj sustav mora se doplatiti oko 500 eura, što i ne predstavlja preskupu opciju. ABT tvrdi da su nakon dorada izmjerili potrošnju od 7,2 do 7,6 litara, ali vjerujemo kako će nekome tko će izdvojiti više od 10 tisuća eura samo na ove dorade (povrh toga što je auto platio debelo preko milijun kuna) potrošnja biti zadnja stvar na pameti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:43