VRIJEDI PRAVO BOGATSTVO

FOTO, VIDEO: JEDINI FERRARI 599 GTZ NIBBIO ZAGATO novog će vlasnika stajati 1,32 milijuna eura. Evo i zašto!

 
 Tomini Classics Dubai

Više od 1,32 milijuna eura - toliko će budući vlasnik morati izdvojiti za ovaj jedinstveni Ferrari 599 GTZ Nibbio Zagato! O kakvom je modelu riječ? Kako to obično biva, najveće cijene gotovo uvijek postižu raritetni modeli proizvedeni u malom broju primjeraka koji pritom često imaju i bogatu povijest. A ovdje stvarno govorimo o raritetnom primjerku. Naime, riječ je o jednom jedinom ovakvom modelu na svijetu. Kao podloga je iskorišten Ferrari 599 GTB koji je zatim uređen od strane talijanske dizajnerske kuće Zagato. Da stvar bude bolja, automobil je proizveden 2007. godine, no prerada je odrađena tek 2017. godine.

Foto: Tomini Classics Dubai

Iako je zapravo dorađeno šest modela, ovaj je jedinstven jer je riječ o jedinom primjerku sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem. Ispod poklopca se nalazi serijski 6,0-litreni V12 motor snage 620 KS. Vanjski dizajn je s druge strane kompletno izmijenjen, a mnogi poznavatelji lika i djela Zagata odmah će prepoznati karakteristične elemente i linije. Uz elegantne linije, dodatnu dozu luksuza daje dvobojna karoserija (moramo priznati kako mu kombinacija tamno plave i bijele boje odlično stoji). Detalje možete pogledati u videu koji je s ovim automobilom snimila influencerica Supercar Blondie:

Jedinstveni Ferrari trenutno se nalazi u salonu Tomini Gallery u Dubaiju, a ako ga potencijalni kupac želi uvesti u SAD ili Europu, susrest će se s dodatnim troškovima transporta i poreza, pa će cijena biti i veća od 1,32 milijuna eura. Ipak, sumnjamo kako će mu/joj to predstavljati problem...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 21:37