TUNING

FOTO, VIDEO: OVO JE NAJLUĐI VW CADDY KOJEG STE IKAD VIDJELI! U teretni prostor 'ponosa Vogošće' središnje smješteni motor prava je zvjer

 
 Conek Photo

Pick-upovi su američki izum i njihovo tržište godišnje proguta najveći broj takvih praktičnih i svestranih „prometala”. „Preko bare” je kamionet Ford F-150 najprodavaniji model uopće, a o važnosti segmenta za proizvođače svjedoči i nedavno lansiranje Cyberturucka , Teslinog prvog EV kamioneta.

Volkswagen je također ušao u taj golemi segment u Americi još 1978. godine kad je u tvornici u Pennsylvaniji započeo s proizvodnjom Rabbita pick-upa koji se kao kamionet izvedba kompaktnog Rabbita (u Europi Golfa I) nudio s dva motora: 1,6-litrenim dizelašem od 54 KS te 1,7-litrenim benzincem od 70 KS.

Četiri godine nakon starta u SAD-u, proizvodnja VW pick-upa je započela i u Europi, također na osnovi VW Golfa Jedinice pod nazivom Caddy i to, kao što već vjerojatno znate, od 1982. do 1992. izrađivao se isključivo u tadašnjoj Jugoslaviji, gdje je napravljeno više od 200.000 primjeraka u Tvornici automobila Sarajevo (TAS) u Vogošći te je Caddy i na prostorima tadašnje države postao popularan i vrlo cijenjen radnik.

Primjerak s fotografija jedan je od najluđih prerada vogošćanskog Caddyja ikad, a postao je zvijezda društvenih mreža i susreta VW fanova od kad je njegov vlasnik, Poljak Adam Mucha iz radionice FlyGarage prve fotografije postavio na Instagram. Pokreće ga središnje smješten 4,2-litreni V8 stroj od 300 KS iz Audija A6 (C6) od 300 KS uparen s mjenjačem iz Audija 80 2.8.

Većina ostalih komponenti, od ovjesa i kabine je prerađena, baš kao i vanjski izgled kojem je Mucha podario prednji kraj američkog Rabbita. Trodijelni naplaci o 16 cola s gumama 215/40 sprijeda i 245/40 straga su Gotti GrC od magnezija, prednja kočiona kliješta su od Ferrarija 360 modena, a gevinde su KW, ovjes je preseljen s Forda Ka s komponentama Yamahe R1, a stražnja kliješta su preuzeta od Mercedesa S500. Ludo!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 22:27