SAN KOLEKCIONARA

Foto, video: prodaje se rijedak, jedan od ranih Lamborghinija Miura P400 iz 1968. godine, a trenutna postignuta cijena iznosi 875.000 dolara

Ova Miura je jedna od otprilike 750 primjeraka izrađenih između 1966. i 1973. godine i nosi broj šasije 3357
Lamborghini Miura
 silverarrowcarsltd

Izuzetno očuvan i spektakularan rani Lamborghini Miura P400 iz 1968. godine trenutno se prodaje u Victoriji u kanadskoj provinciji Britanska Columbia.
Ova Miura je jedna od otprilike 750 primjeraka izrađenih između 1966. i 1973. godine i nosi broj šasije 3357.
Iz tvornice je izašao 6. ožujka 1968. godine i prodan je nov u Italiji odakle ju je jedan kolekcionar uvezao u Sjedinjene države.

image
Lamborghini Miura
silverarrowcarsltd

Ovaj je talijanski klasik 2014. godine kupila tvrtka Bobileff Motorcar Company prije nego što ga je kupio sadašnji vlasnik koji ga je potom poslao na dvogodišnju stručnu restauraciju. Oglas na Bring A Traileru otkriva da je automobil originalno bio lakiran u bijelu boju, ali da ga je jedan od bivših vlasnika potom lakirao u crveno.

image
Lamborghini Miura
silverarrowcarsltd

Radovi na restauraciji koje su izveli vlasnici iz Bobileffa bili su opsežni, automobil je bio rastavljen do golog metala, sve što je trebalo izrađeno je bilo nanovo uključujući i prednji poklopac. Dijelovi šasije također su popravljani i ojačani, a automobil je lakiran u Miura zelenu boju.

image
Lamborghini Miura
silverarrowcarsltd

Unutrašnjost je nanovo presvučena u plavu kožu kakvu je automobil imao dok je bio nov, prema rukom pisanim Bertoneovim zapisima koji su bili isporučenu iz Miuru. Snagu osigurava 3,9-litreni V12 motor s aluminijskim blokom i glavom motora kao i četiri trostruka karburatora Weber 40 IDL 3C.

image
Lamborghini Miura
silverarrowcarsltd

Izvorni sustav podmazivanja pritom je modificiran sa sustavom podjele za podmazivanje sličan onome kakav su koristile Miure kasnijih godišta. Na satu stoji 46.670 prijeđenih kilometara što nije predstavljalo problem da automobil postigne cijenu na aukciji od, zasad 875.000 dolara.

accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>{/youtube_JL}

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 07:20