KULTNI FILMSKI AUTO

FOTO, VIDEO: SJEĆATE LI SE DODGEA CHARGERA MAXIMUSA DOMINICA TORETTA OD 2250 KS ? Brutalno snažna zvijezda filma Furious 7 upravo kreće u prodaju!

 
 Youtube screenshot

Kolekcionari diljem svijeta uskoro će dobiti šansu za kupiti obilno prerađen te pojačan Dodge Charger iz 1968. kojem svakako pristaje nadimak "Maximus".

U sedmom nastavku franšize Brzi i Žestoki vozio ga je Dominic Toretto (Vin Diesel) u završnoj sceni, usporedno s digitaliziranim likom Brian O'Connera u Toyoti Supri.

Digitaliziran zato jer je Paul Walker, glumac koji je kroz franšizu igrao ulogu Briana, odmetnutog FBI agenta i uličnog trkača, nesretno poginuo 2013. godine kad film još nije bio završen. Taj One-of filmski Dodge će se ponuditi 23. studenoga aukciji u Rijadu.

Auto čija je šasija 400 posto čvršća od originalne i bitno šira, a sve kako bi izdržao golemu snagu i mogao primiti široke gume čak 16.000 sati izrađivala je ekipa iz Scott Spock Racinga.

Ispod poklopca je ugrađen 9,4-litreni V8 HEMI motor s potpisom američke legende tuninga Toma Nelsona koji ispucava 2250 KS što mu omogućuje ubrzanje do 100 km/h iz stajanja za 1,8 sekundi te ubrzanje od 0 do 160 milja (257 km/h) za samo 8 sekundi!

Dugačak je popis ugrađenih dijelova kako bi to bilo moguće, od motora, ovjesa, kočnica, upravljačkog mehanizma, a valja spomenuti kako nije riječ o filmskoj igrački ili trkaćem bolidu već je Maximus „road legal” automobil...

Ostaje za vidjeti koliku će cijenu postići na aukciji...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 11:25