TUNING

FOTO, VIDEO: SPREMANA ZA RELI, Japanski tuner vizualno doradio Subaru WRX STI

Mnogi aktualnoj Imprezi zamjeraju nemaštovit dizajn, a Rowen International pokušao je to rješiti ugradnjom novog paketa vanjštine, a usput su izmijenili i ispušni sustav
 Rowen International

Subaru WRX STI ističe se odličnim pogonom na sve kotače, živahnim turbo motorom i odličnim performansama u svim uvjetima. Njegov glavni konkurent, Mitsubishi Lancer Evolution više se ne proizvodi, pa zapravo predstavlja često i jedini izbor među kupcima koji žele vrhunske performanse na svim vrstama terena i relativno pristojnu cijenu, odnosno dobar omjer uloženog i dobivenog. Ono što ipak većini smeta je dizajn.

Foto: Rowen International

Mnogi će se složiti da su prije desetak godina Subaru Impreze izgledale impresivno, a sada mnogi zamjeraju manjak maštovitosti. Japanska tuning kuća Rowen International odlučila se tako pozabaviti ovim modelom. Tako su odlučili ugraditi vlastiti paket vanjštine koji se sastoji od novog branika, maske i maglenki. Tu je i dodatno LED osvjetljenje, a za podsjetnik na neka stara vremena 19-inčni naplatci su lakirani u zlatnu boju.

Stražnji dio također je doživio promjene: ugrađen je novi branik s difuzorom. Kako bi zvuk bio u skladu s vanjskim izgledom izmijenjen je ispušni sustav. Na motoru nije ništa mijenjano, tako da je ostao na više nego dovoljnih serijskih 305 KS. Cijena za vizualne dodatke iznosi oko 2400 eura, dok za ispušni sustav treba izdvojiti između čak 4 tisuće eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:54