NOVI REKORDER?

FOTO, VIDEO: Uhvaćen bez kamuflaže - ovo je novi Renault Megane RS Trophy-R koji već sada juri Ringom u pokušaju obaranja rekorda!

 
 Youtube screenshot

Prije nekoliko tjedana jurcao je Ringom vjerojatno u pokušajima obaranja rekorda, a sada je novi Renault Megane RS Trophy-R uhvaćen bez kamuflažne folije. O čemu je točno riječ? O najpaprenijoj izvedbi novog Meganea RS koja će u odnosu na Trophy biti dodatno olakšana, a moguće je da će i snaga 1,8-litrenog turbaka biti povećana, no za to će trebati još malo pričekati.

Zasad možemo vidjeti izgled ovog hot-hatcha na kojem se ističu usis na poklopcu motora, naljepnice Trophy-R postavljene na bočnim stranama automobila, novi prednji odbojnik s crvenim detaljima i sa usisnicima zraka umjesto poznatim LED dnevnih svjetala koja stoje na običnom RS-u. Model sa snimke nema stražnju klupu i ima roll-bar, a ostaje za vidjeti je li riječ o verziji za obaranje rekorda ili će slična priča biti i sa modelom koji će se naći u salonima.

Detalj koji će svima odmah upasti u oči su novi atraktivni naplaci koji izgledaju kao da su preuzeti s trkaćeg automobila. U pokušaju obaranju rekorda trebale bi pomoći i nove kočnice. Podjsetimo, Trophy verzija do stotke stiže za 5,7 sekundi i ne zaustavlja se do krajnjih 260 km/h. Kod Trophy-R verzije te bi brojke trebale biti dodatno poboljšane, a ostaje za vidjeti može li skinuti rekord Ringa za serijske automobile s prednjim pogonom kojeg trenutno drži Honda Civic Type R sa vremenom od 7:43.8...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 19:55