SEMA LAS VEGAS 2019.

FOTOGALERIJA: ELEKTRIČNI FORD MUSTANG LITHIUM NA SEMA-i PRIVUKAO PAŽNJU Kako i ne bi kad ispod poklopca pakira 900 KS i 1355 Nm

 
 Ford

Iako smo na SEMA-i navikli gledati monstruozne benzince, ovaj put među njima se našao i jedan električar! Da, dobro ste pročitali – ovo je električni Ford Mustang koji je nastao kao plod suradnje Forda i tvrtke Webasto.

Snaga iznosi 900 KS uz 1355 Nm okretnog momenta, a naravno pritom ne ispušta niti grama CO2.

„Nije tajna da u Fordu itekako razmišljamo o elektrifikaciji i potpuno električnim modelima, pa tako već sada elektrificiramo cijelu gamu”, izjavio je Hau Thai-Tang is Forda i nadodao: „Ovaj jedinstveni Mustang predstavlja odličnu priliku da zajedno sa Webastom pokažemo kupcima za što je sposoban električni pogon i to na modelu kojeg kupci već znaju.”

Foto: Ford

Službeno ime modela je Mustang Lithium, a u odnosu na standardnu verziju je spušten i postavljen na 20-inčne naplatke.

Za zaustavljanje se brinu nove Brembo kočnice, a tu je i novi difuzor. Izmijenjen je i poklopac motora, a na mjestu gdje se na običnom Mustangu toči gorivo nalazi se utičnica za punjenje.

Zanimljivo je kako Lithium ima 6-stupanjski dorađeni Getrag MT82 ručni mjenjač koji podnosi nevjerojatnih 1355 Nm okretnog momenta.

Zasad nije poznato puno detalja o dosegu, no sigurni smo kako će to vozaču ovakvog modela biti zadnja stvar na pameti. Kako će na ovaj električni Mustang reagirati petrolheadi koji su glavni posjetitelji SEMA-e ostaje za vidjeti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:27