FORMULA 1

Hamilton ne odustaje: Vrijeme je za borbu, treba mi samo dobar rezultat

Nakon tri odustajanja s posljednje četiri utrke u kalendaru Formule 1, McLarenov as Lewis Hamilton svjestan je da više nema prava, želi li naslov prvaka, na loš rezultat...
McLaren-Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain speeds through a corner during the second practice session for Formula One's Australian Grand Prix in Melbourne on March 26, 2010. The Australian Grand Prix will be run March 28, 2010. AFP PHOTO/William WEST
 AFP

Nadolazećeg vikenda vozi se Velika nagrada Japana, nakon koje slijede još samo tri utrke do kraja sezone u kojoj Hamilton zauzima treće mjesto ukupnog poretka s 182 osvojena boda. Vodeći Red Bullov vozač Mark Webber sakupio je 20 više.

- Ništa neću prepustiti slučaju. Treba mi dobar rezultat u Japanu kako bih se uključio u borbu za naslov prvaka. Jedinu ću na to misliti kada sjednem u bolid u petak na prvom treningu.

- Staza u Japanu je dobra za vozače. Treba biti predan i precizan na njoj, jer mjesta za pogrešku nema. Svaka se naplaćuje. Vrijeme je za borbu, nema zadržavanja, moram dati sve od sebe - zaključio je svjetski prvak iz 2008. godine.

Službeno: Meksikanac Sergio Perez u Sauberu



Momčad Saubera potvrdila je u ponedjeljak kako će njezin drugi vozač u Svjetskom prvenstvu Formule 1 biti 20-godišnji Meksikanac Sergio Perez. Mladić je aktualni svjetski doprvak u seriji GP2, a dogodine će postati prvi Meksikanac u Formuli 1 od H ectora Rebaquea koji je 1981. vozio za Brabham.

Perez je ulaznicu u najelitnije automobilističko natjecanje uvelike zaradio kao dio velikog sponzorskog ugovora koji je Sauber potpisao s meksičkim milijarderom Carlosom Slimom.

- Sergio je dosad pokazivao borbeni duh na utrkama, dokazao je da je spreman za prelazak u Formulu 1. S Kamuijem Kobayashijem će činiti moćan par - kazao je šef momčadi Peter Sauber.

Dolazak Pereza znači da je bez ugovora za sljedeću sezonu ostao Nick Heidfeld koji je nedavno stigao u Sauber umjesto prilično neuspješnog Pedra de la Rose.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 10:20