FORMULA 1

Hamiltonu drugi trening, Vettel na drugom mjestu

McLaren Mercedes' British driver Lewis Hamilton drives at the Istanbul Park circuit on May 30, 2010, during the Turkish Formula One Grand Prix. AFP PHOTO / FRED DUFOUR
 AFP

U petak je u Abu Dhabiju vožen i drugi slobodni trening, a uoči posljednje utrke ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Formuli 1.Kao i tijekom prvog treninga najbrži su se pokazali Lewis Hamilton u McLarenu i Sebastian Vettelu u Red Bullu, s tim da su na drugom treningu zamijenili mjesta na vrhu. Ovom prilikom je najbrži bio Hamilton.

Inače, obojica su uoči zadnje utrke, koja se vozi u nedjelju, u borbi za naslov prvaka, s tim da su Hamiltonove šanse samo stvar teorije. On za trenutačno vodećim Fernandom Alonsom zaostaje 24 i samo ga pobjeda, uz ostale rezultate, može dovesti na tron i do druge ukupne pobjede u Svjetskom prvenstvu.

Treće i četvrto mjesto na večernjem treningu su osvojila dva najveća kandidata za konačnu krunu. Treći je bio Fernando Alonso, a četvrti Mark Webber.

Vettel: Sanjao sam naslov

- Dobro se osjećam i svjestan sam kakva je situacija. Želim pobjedu, ostalo ne ovisi o meni - najavio je još jednom Sebastian Vettel posljednju utrku sezone u Formuli 1.

U razgovoru za njemački Bild vozač Red Bulla priznao je da se nada naslovu svjetskoga prvaka na kraju sezone i dodao da je takav rasplet Velike nagrade Abu Dhabija i sanjao.

Situacija pred nedjeljnu utrku je sljedeća: za naslov, teoretski, konkuriraju Fernando Alonso (Ferrari, 246 bodova), Mark Webber (RBR-Renault, 238), Sebastian Vettel (RBR-Renault, 231) i Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes, 222).

* Nakon pobjede na Velikoj nagradi Brazila proveli ste dva dana u obiteljskoj kući. Zašto?

- A što bih radio da sam se odmah zaputio u Abu Dhabi? Kako god to zvučalo, bilo mi je usput doći u Heppenheim gdje sam u dnevni boravak roditeljske kuće smjestio šampanjac osvojen u Brazilu.

* Jeste li se naspavali i štogod lijepoga sanjali u domu oca i majke?

- Izvrsno sam spavao. I da, lijepo sanjao.

* Pobjedu? Naslov svjetskoga prvaka?

- Iskreno, sanjao sam finalnu utrku i reći ću da nisam imao noćnu moru.

* Što ćete učiniti da se san ostvari?

- (smijeh) Nisam promijenio gaće od nedjelje. Morat će izdržati i utrku.

* Vjerujete li u pobjedu?

- Budemo li u nadolazećim danima dobro radili, šanse za nju imamo. Problem je u tome što ljudi misle da će Vettel tako i tako pobijediti. To mi ne olakšava posao.

* Alonso pritom smije biti najbolji peti. Mislite li mu u rezervoar natočiti sangriju?

- To ne bi bilo pošteno. Ali, Fernandu sam već u šali rekao da ne bih imao ništa protiv da u nedjelju iz njegovog bolida sukne bijeli dim.

* Biste li radije momčadskog kolegu Webbera učinili prvakom ispred Alonsa?

- Najozbiljnije, o tome ne razmišljam. Primarni cilj mi je pole-position, sekundarni pobjeda. A bude li bilo potrebno, sposoban sam brzo analizirati situaciju i prema njoj reagirati - kazao je Vettel.

Velika nagrada Abu Dhabija, rezultati drugog slobodnog treninga:

1. Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) 1:40.888

2. Sebastian Vettel (RBR-Renault) +0.257

3. Fernando Alonso (Ferrari) +0.426

4. Mark Webber (RBR-Renault) +0.427

5. Robert Kubica (Renault) +0.688

6. Felipe Massa (Ferrari) +0.695

7. Vitalij Petrov (Renault) +1.208

8. Jenson Button (McLaren-Mercedes) +1.244

9. Vitantonio Liuzzi (Force India) +1.315

10. Nico Rosberg (Mercedes GP) +1.334

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:53