JAPAN TUNING

Hondin tuner Mugen napokon je ponudio kit za vrući kompakt Civic Type R, a po svemu prerada svakako nije za povučene tipove...

Najočitija modifikacija straga je postavljanje stražnjeg "krila" koja se može ručno prilagođavati
Mugen FK8 Civic Type R
 Mugen

Prošlo je gotovo 18 mjeseci od predstavljanja prototipa prerade Honde Civic Type R u režiji specijalista Mugena na tokijskom auto salonu u siječnju prošle godine, a koja je sada doživjela prvo prikazivanje.
Konačna prerada djeluje prilično slično prototipu i dodaje novi, a agresivniji vizualni identitet japanskom "hatchu".

image
Mugen FK8 Civic Type R
Mugen

Koloplet modifikacija uključuje novi prednji "spliter" i branik, novi poklopac motora od ugljičnih vlakana koji je ispunjen otvorima za hlađenje što stoji 10.200 dolara.

image
Mugen FK8 Civic Type R
Mugen

Straga se pak ističu unikatna stražnja svjetla s prepoznatljivom grafikom, novi difuzor i novi dvostruki ispušni sustav, za razliku od rasporeda s trostrukim cijevima kao kod standardnog Type-R modela.

image
Mugen FK8 Civic Type R
Mugen

Najočitija modifikacija straga ipak je postavljanje stražnjeg "krila" koja se može ručno prilagođavati. Krilo stoji 9300 dolara ako je izrađeno od stakloplastike, ili 13.300 dolara ako je izrađeno od ugljičnih vlakana.

image
Mugen FK8 Civic Type R
Mugen

Tu su i 20 colni naplaci od 20 cola u crnoj ili srebrnoj boji, "izvučeni" pragovi i nova kućišta retrovizora dok izmjena ima i u kabini, a uključuju upravljač u kombinaciji karbonskih vlakana i kože, sjedala Recaro u Alcantari s prugastim uzorkom, aluminijski ručica mjenjača, nove podne prostirke i Mugen tipku za pokretanje turbo dvolitraša od 310 KS.

image
Mugen FK8 Civic Type R
Mugen

Mugen nudi i novi filtar za ulje, i sve tekućine te kočione pločice. Ukupno, Mugen je uspio skrenuti pažnju na svoju preradu vruće kompaktne Honde koja svakako nije idealan automobil za povučene tipove...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:01