JEDAN OD 101

HRĐA JE ZLATO! Barem ako je u pitanju rijetki Mercedes 300 SL Roadster nedavno pronađen u jednoj štali na Floridi. Košta čak 800.000 dolara!

 
 Beverly Hills Car Club

Kalifornijski trgovac skupocjenim klasicima Alex Manos vlasnik kuće Beverly Hills Car Club nedavno je oglasio prodaju doista rijetkog primjerka Mercedesa 300 SL Roadstera (otvorene verzije čuvenog 300 SL-a Gullwing) po cijenom od 800.000 dolara.

No, to ne bi bilo ništa čudno da samo čudo još automobil drži "na hrpi" jer je toliko korodirao i u toliko raspadnutom stanju da nitko ne može povezati toliko iznos s automobilom koji vidite na fotografijama.

Beverly Hills Car Club

Međutim riječ je o vrlo rijetkoj izvedbi Roadster izvedbe koji je prvi od 101 primjerka proizvedenih i lakiranih u Light plavoj boji daleke 1961. godine s 3,0-litrenim rednim šestakom od 250 KS ispod poklopca.

Premda je coupe izvedba s vratima koja otvorena izgledaju poput raširenih galebljih krila poznatija, Roadsteru kojih je izrađeno tek 250 sve više raste cijena. Primjerci u top stanju trenutno vlasnika mijenjaju za oko 1,5 milijuna dolara na aukcijama, a ako su Light plave boje i do 1,75 milijuna.

Beverly Hills Car Club

Sad trgovac s Beverly Hillsa čeka da netko napravi računicu, provjeri koliki bi bio trošak kompletne restauracije i koliko bi nakon toga kod ponovne prodaje ostalo zarade.

Dug i težak put za kupca? Ne, tvrdi Manos koji kaže kako auto neće predugo stajati u salonu jer je postavio korektnu cijenu s obzirom na stanje. Baš nas zanima što bi rekla ekipa iz Pagoda Classics iz Adamovca na ovu cijenu...

Beverly Hills Car Club

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 00:23