AUKCIJE

IKONA NAJBOLJE FILMSKE JURNJAVE SVIH VREMENA Ovo je najskuplji Ford Mustang ikad za koji je plaćeno rekordnih 3,740.000 dolara!

 

Originalni Ford Mustang Fastback GT iz 1968. iz filma Bullitt na Kissimmee aukciji na Floridi putem kuće Mecum prodan je za rekordnih 3,740.000 dolara.

Filmska ikona koju je San Franciscom u najboljoj filmskoj potjeri svih vremena vozio Steve McQueen tako je postala najskuplji Mustang svih vremena!

Zanimljivo je da se od završetka snimanja filma sve do 2018. godine nije znalo gdje je završio kultni filmski auto, kada ga je javnosti prijavio trgovac iz Tennesseeja Sean Kieran.

Seanov otac je kupio automobil po svršetku snimanja od studija za šest tisuća dolara, što 1968. godine nije bio mali novac, no u usporedbi s cijenom koju je auto postigao na aukciji to je bio "bakšiš".

Kada je Kieran prije dvije godine odlučio ponuditi automobil vjerovao je kako će za njega dobiti barem milijun dolara, no nepoznati kupac ga je sada s 3,74 milijuna dolara potpuno razuvjerio na njegovu radost.

Inače, auto je potpuno originalan s prvim lakom, a to što ga je nagrizao zub vremena i što nije u savršenom stanju samo je plus prema aktualnim kriterijima svijeta automobilskih aukcija koji se najlakše može opisati rečenicom "patina se ne može imitirati"...

Riječ je o jednom od dva automobila korištenih za scene jurnjave koji je dobio ulogu A, a zanimljivo, na otpadu u Meksiku je 2017. pronađen drugi primjerak B koji je imao ulogu "stunt" automobila za vratolomije pa ne vrijedi kao ovaj kojeg je Mecum upravo prodao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:54