UNIKAT

IMOĆANI U EKSTAZI! Prodaje se rabljeni Mercedes W210 E320 'Okac' kakvog nema nitko! I za polje i za grad sa stilom, a evo i koliko košta...

 

Sredinom 2017. godine Mercedes je po prvi puta predstavio vlastiti pick-up, nazvan X-klasa.

Napravljen je na platformi Nissan Navare te pruža luksuzniji osjećaj ovakvog terenskog vozila, ali je posljednjih godina dobio brojne kritike od Mercedesovih vjernih obožavatelja, a i gašenje modela je sve realnija opcija.

No nedavno se na oglasniku Hyman Ltd. pojavio jedan Mercedesov pick-up o kakvomu mnogi nisu niti sanjali.

Njemačka tuning kuća Binz poznata po karoserijskim preradama Mercedesa napravila je pick-up od E-klase W210, poznatije kao „Okac“.

Baziran je na karavanskoj izvedbi iz 2000. godine, a pokreće ga snažni 3,2-litreni motor V6 kakav se ugrađivao u verziju E320.

Iako je Binz napravio takvo teretno vozilo, dizajn je prepoznatljiv od početka do kraja automobila. Odrezan je tek na C-stupu, a onda je dodan pick-upovski 'krevet' koji E-klasu produžuje za 74 centimetara.

Tako je sačuvan cijeli prostor u unutrašnjosti da bi se putnici sprijeda i straga ugodno osjećali, a u prtljažnom prostoru sada se omogućava vožnja mnogo većih stvari nego prije.

Cijeli projekt izgleda iznimno uredno, a prema navedenim podacima, motor je prešao tek 33 tisuće kilometara.

Tu je i osvježena luksuzna unutrašnjost s bež kožom i drvenim detaljima, a posebno se ističe i upareni 5-brzinski automatski mjenjač.

S obzirom na to da ovaj „Okac“ pruža savršen spoj luksuza i prostranosti, a jedini je ovakav primjerak u svijetu, to nosi i svoju cijenu – preračunato 462 tisuća kuna.

Cijena nije nimalo niska, ali vjerujemo da će Mercedesov pick-up vrlo brzo pronaći novog vlasnika. Možda i u našem Imotskom!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 16:52