DOBRA ZARADA NA HOBIJU

ISPLATILO MU SE: 68-godišnjak sakupljao autiće cijeli život, a sada je svoju nevjerojatnu kolekciju prodao za čak 300.000 funti!

 
 motoringresearch.com

Simon Hope, kolekcionar i utemeljitelj aukcijske kuće H&H Classics uspio je svoju strast pretvoriti u pozamašno bogatstvo.

Naime, on je svoju kolekciju automobila (nešto više od 3000 modela) uspio prodati putem aukcija (barem mu nije bilo teško naći kuću koja će odraditi proces prodaje) i to za čak 300.000 funti!

Cijela priča krenula je još u djetinjstvu kada je Hope za rođendan dobio prve makete.

S vremenom je shvatio da ga automobili itekako zanimaju, pa je od prvog džeparca kupio nekoliko modela koji su mu se sviđali, što je nakon toga prešlo u naviku, pa su kupnje bile redovite.

„Tek kada sam postao stariji shvatio sam da zapravo postoje kolekcionari za takve stvari”, izjavio je Simon, prenosi Motoring Research.

„Tražio sam primjerke koji su se meni sviđali i kupovao ih viškom novaca”- rekao je Simon i objasnio da te kupnje nisu predstavljale nikakvu investiciju s njegove strane, iako se sada ispostavilo da su to zapravo i bile.

vectis.co.uk

Naime, u međuvremenu je Simon osnovao aukcijsku kuću. Kada je shvatio da više nema mjesta za „svoj hobi”, odlučio se na prodaju.

Kao iskusni vlasnik aukcijske kuće, odabrao je aukcijsku kuću Vectis koja se specijalizirala za aukcije maketa. U nekoliko aukcija prodana je cijela kolekcija od preko 3000 automobila, a ukupna zarada iznosi već spomenutih 300.000 funti!

Pritom je rekorder u kolekciji bio zeleni kamionet ERF Dropside koji je prodan za čak 7000 funti!

U svakom slučaju, zanimljivo. Vjerujemo kako će nakon ovog svi oni koji u svojim ormarima imaju zaboravljene makete na internetu krenuti provjeravati kako se kreću cijene njihovih primjeraka...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 12:36