GT-R V-Spec II Nür Nismo R-Tune

JAPANSKA IKONA: jedan od samo 25 primjeraka posebne verzije Nissana R34 GT-R prodaje se po cijeni od 210 tisuća eura

Snaga mu je povećana na 450 KS što mu omogućava ubrzanje do stotke od tek 4 sekunde, a tu su i vizualni dodaci koji daju do znanja da je riječ o posebnoj verziji V-Spec II Nür Nismo R-Tune
 4 Star Classics

Iako nije najbrža, Nissanova generacija R34 GT-R među ljubiteljima automobila i kolekcionarima zauzima posebno mjesto. Vrijednost im u današnje vrijeme također raste, a u razdoblju od 1999. do 2002. godine kada se proizvodila, osim "klasičnih" verzija proizvedene su i neke posebne serije s ograničenim brojem primjeraka. Najvrjednija verzija je GT-R Nismo Z-Tune koji u očuvanom stanju vrijedi i preko 500 tisuća eura, a stepenicu ispod je verzija V-Spec II Nür Nismo R-Tune.

Foto: 4 Star Classics

O kakvoj je točno verziji riječ? Krenimo redom: Krajem 2001. godine japanski proizvođač ponudio je kupcima verziju V-Spec II Nür koja je bila ograničena na 718 primjeraka. Ipak, nekim vlasnicima ni to nije bilo dovoljno, pa je Nismo ponudio tuning u vrijednosti od 34 tisuće eura. Navodi se kako se 25 vlasnika odlučilo na taj pothvat, što znači da je danas ovo iznimno rijedak primjerak. Snaga mu je povećana na 450 KS što mu omogućava ubrzanje do stotke od tek 4 sekunde, a tu su i vizualni dodaci koji daju do znanja da je riječ o posebnom modelu. Konkretan primjerak trenutno se prodaje u Velikoj Britaniji, a na brojčaniku stoji brojka od samo 32 tisuće kilometara. Naravno, zbog svega navedenog cijena nije mala, pa će zainteresirani kupci morati keširati 210 tisuća eura bez poreza. Ipak, zbog rijetkosti ovog modela vjerujemo kako je riječ o dobroj investiciji koja će uz to budućem vlasniku donijeti mnoštvo zabave u vožnji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:51