Izgleda serijski

‘Je li ovo ultimativni sleeper?‘: u Mazdu MX-5 ubacili 5,7-litreni LS1 V8 iz Camara od 342 KS!

Nema nikakvih naknadnih modifikacija i vanjskih izmjena - čak su i felge one s kojima je automobil stigao iz tvornice

2001. Mazda MX-5 Miata LS

 Cars & Bids

Svi volimo priču o dobrom "sleeperu", ali čak i oni automobili koji najbolje prikrivaju svoje prave performanse imaju nešto što će ih odati. Međutim, ova Mazda Miata nevinog izgleda, koja se prodaje na platformi Cars & Bids, ispod svoje neupadljive haube skriva 5,7-litreni V8.

image

2001. Mazda MX-5 Miata LS

Cars & Bids

Motor je prema tvorničkim specifikacijama sposoban za 314 KS (231 kW) i 461 Nm okretnog momenta, ali u ovoj Mazdi proizvodi 342 KS (251 kW) i 489 Nm. Ta vrsta snage pretvara roadster od malo više od 1000 kilograma u pravu raketu, ali to nikada ne biste znali jer osim motora ispod haube, izgleda nevjerojatno "pitomo".

image

2001. Mazda MX-5 Miata LS

Cars & Bids

Nema nikakvih naknadnih modifikacija i vanjskih izmjena - čak su i felge one s kojima je automobil izvezen iz tvornice. Ali nemojte misliti da je ovaj automobil samo motor bez pratećih modifikacija za rukovanje njime.

image

2001. Mazda MX-5 Miata LS

Cars & Bids

Motor je dobio neke modifikacije za povećanje snage, kao što je usisnik zraka, dvojezgreni aluminijski hladnjak sa zatvorenim ventilatorom, nadograđena pumpa goriva i drugi ispušni sustav rezonatorima i prigušivačima visokog protoka.

image

2001. Mazda MX-5 Miata LS

Cars & Bids

Što se tiče pogonskog sklopa, Miata ima 6-stupanjski ručni mjenjač Tremec T56 iz istog Camara iz kojeg potječe i njezin motor, novu čeličnu pogonsku osovinu, novi nosači podokvira, nosači diferencijala, poluosovine i glavčine iz Monster Miate.

image

2001. Mazda MX-5 Miata LS

Cars & Bids

Miata također ima gewinde i BMW-ovu prednju polugu za pomoć pri upravljanju, kao i čelično pletene kočione vodove, daljinske odzračivače kočnica i nadograđeni glavni cilindar za poboljšanje kočenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:19