STANJE: IZ DUĆANA!

Jedan od posljednjih proizvedenih Mitsubishija Lancera EVO iz 2015. na prodaju: Cijena 750.000 kn

Premda je star šest godina, kao primjerak koji je život proveo u grijanom salonu gotovo nije ni vožen
Lancer Evolution
 Baywest Mitsubishi

Odlazak Mitsubishija Lancera Evolution sa scene prije pet godina u desetoj generaciji, zaključno s 2016. godinom, bila je loša vijest za fanove japanskog jurišnika diljem planete, pa je Mitsubishi u čast modela na odlasku, u prodaju pustio ograničenu količinu od 3100 primjeraka Lancer Evolution "Final Edition".

Sada je 2021. godina, a u oglasu se pojavio jedan od takvih iz 2015. godine i to nov! Premda je star šest godina, kao salonski primjerak je prešao tek 99 kilometara, a prodaje ga lokalni kanadski trgovac Mitsubishija Baywest Mitsubishi.

Riječ je o 350-om primjerku od 350 isporučenih u Kanadu pa cijena zato nije mala: 147.899 kanadskih dolara, ili preračunato 750.000 kuna. Međutim, dobra je to prilika jer će ovakvom automobilu cijena u budućnosti samo rasti.

image
Lancer Evolution
Baywest Mitsubishi

Auto je lakiran u bijelu boju, a u odnosu na standardni Lancer Evolution, "Final Edition" ima crno lakirani krov, posebne značke s nazivom te BBS aluminijske naplatke. Tu su i standardno stražnje "krilo" te Brembo kočiona kliješta lakirana u crvenu boju.

image
Lancer Evolution
Baywest Mitsubishi

Unutrašnjost je prilično standardna, a jedine značajne promjene u odnosu na obični Evo su crveni kontrastni šavovi i pločica sa serijskim brojem, u ovom slučaju - 350/350.

Posljednji Mitsubishi Lancer EVO ispod poklopca raspolaže s 307 KS i 414 Nm (standardni 295 KS i 407 Nm) koliko isporučuje njegov kultni 2,0-litreni turbo četverocilindraš koji snagu šalje na sve kotače putem 5-stupanjskog ručnog mjenjača.

image
Lancer Evolution
Baywest Mitsubishi

Nema što, nije mali iznos, ali, oni zaraženi virusom "Lancer EVO" će razumjeti. Isto tako, činjenica je kako u aktualnoj eri elektrifikacije, sve što je do prije 6,5 godina i ranije vrijedilo u auto svijetu rapidno dobiva na vrijednosti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:19