Brza dostava

Jedan od zanimljivijih ‘swapova‘: Prodaje se Renault Kangoo s motorom iz Clio Sporta od 203 KS

Ako je moguće uklopiti pogonski sklop automobila donora i ugraditi ga u drugi automobil, dobit ćete značajan skok u performansama

2006. Renault Kangoo swap

 eBay Screenshot

Takozvani "swapovi" ili zamjene motora su sjajna mjera za poboljšanje performansi. Ako je moguće uklopiti pogonski sklop automobila donora i ugraditi ga u drugi automobil, dobit ćete značajan skok u performansama. Jedan vlasnik Renaulta Kangooa iz 2006. je ovoga svjestan, to je odradio i upravo ga prodaje na eBayu s motorom iz Clio Sporta.

image

2006. Renault Kangoo swap

eBay Screenshot

Umjesto skromnog 1,5-litrenog dizelskog motora od 70 KS s kojim je ova komercijalna verzija Renault Kangooa izašla iz tvornice, sada se ispod prednjeg poklopca krije atmosferski 2,0-litreni četverocilindrični motor koji razvija gotovo tri puta veću snagu od originalnog dizelaša. I motor i prednji ovjes posuđeni su od Renaulta Clio Sporta.

Clio Sport je neko vrijeme bio najsnažnija verzija francuskog kompakta, uz Cliov V6. Ovaj blok, interno poznat kao F4R, ima 1998 kubika i razvija 182 KS pri 6250 o/min uz 200 Nm okretnog momenta pri 5250 o/min.

image

2006. Renault Kangoo swap

eBay Screenshot

Međutim, nakon što je zamijenio motor koji je imao 130.000 kilometara, vlasnik je odlučio staviti neke nadogradnje na njega. Na primjer, ima set bregastih iz treće generacije Clia RS, filter zraka visokih performansi, ispuh od nehrđajućeg čelika i reprogramirani ECU. Sve to omogućuje motoru da dosegne 203 KS.

Osim motora, ovaj je projekt uključivao postavu prednjeg ovjesa Clia Sporta, koji je ažuriran novim spuštenim amortizerima, kao i novim Brembo kočionim pločicama i diskovima. Tu su i neki Speedline naplatci umotani u glatke Nankang NS-2R gume. Sve ostalo je sačuvano u izvornom stanju.

image

2006. Renault Kangoo swap

eBay Screenshot

Kombi je registriran u Velikoj Britaniji i ima volan na desnoj strani. Oglašena prodajna cijena je 7000 britanskih funti, što je oko 8130 eura po trenutnom tečaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. ožujak 2024 18:21