‘totalka‘ ili?

Jedna od najvećih odšteta ikad: Evo koliko je osiguranje isplatilo za ovaj oštećeni Ferrari SF90 Stradale

Osiguravajuće društvo je nakon temeljite procjene odlučilo da je popravak neisplativ

Ferrari SF90 Stradale

 Ferrari

Kiša u Finskoj dovela je do nezgode koja je izazvala ozbiljnu štetu na rijetkom Ferrariju SF90 Stradale, što je rezultiralo s više od pola milijuna eura odštete od strane osiguravajućeg društva. Ova impresivna naknada postavlja pitanje - kada je trošak popravka prevelik da bi bio opravdan?

Kada se vlasnik ovog izuzetnog sportskog automobila suočio s odlukom osiguravajućeg društva, postalo je jasno da popravci neće biti jeftini. Uništeni poklopac motora, prednji branik i kotači samo su neki od oštećenja koja su rezultat nesreće na autocesti između Lempäälä i Tamperea. Iako vlasnik nije ozlijeđen, šteta na vozilu bila je značajna.

Osiguravajuće društvo je nakon temeljite procjene odlučilo da je popravak neisplativ te je vlasniku isplatilo iznos od 530.000 eura, što predstavlja jednu od najvećih odšteta u povijesti Finske. Iako ovaj iznos ne pokriva potpuno inicijalnu cijenu vozila, vlasnik je spremno prihvatio naknadu i planira dodati novi automobil, McLaren Arturu, u svoju zavidnu kolekciju.

Ferrari SF90 Stradale sada će završiti na aukciji dijelova, pružajući priliku za popravak drugih sličnih vozila koja su možda pretrpjela štetu. Ova nezgoda podsjeća nas na važnost osiguranja i pravilne procjene rizika prilikom vožnje rijetkih i skupocjenih automobila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:55