AUKCIJA

Jedva da je vožen: Jedan od samo 77 proizvedenih primjeraka Porschea 935 ide na prodaju

Automobil, koji je u ponudi Collecting Carsa do sljedeće nedjelje, je kao nov i ima samo 50 prijeđenih kilometara na satu

Porsche 935

 Collecting Cars

Jedan od samo 77 proizvedenih primjeraka Porschea 935 ide na aukciju. Riječ je o izuzetno posebnom izdanju temeljenom na modelu Porscheu 911 GT2 RS razvijenom od strane Porsche Motorsporta u znak poštovanja prema originalnom trkaćem automobilu 935 "Moby Dick" iz 1978. godine.

image

Porsche 935

Collecting Cars

Automobil, koji je u ponudi Collecting Carsa do sljedeće nedjelje, 15. siječnja, je kao nov i ima samo 50 prijeđenih kilometara na satu. Pokreće ga 3,8-litreni twin-turbo šestcilindrični boxer od 700 KS, povezan sa sedmerostupanjskim PDK mjenjačem koji svu snagu šalje na stražnju osovinu.

image

Porsche 935

Collecting Cars

Ovaj Porsche 935 koji se prodaje ima karoseriju dorađenu za poboljšanje aerodinamike, izrađenu od karbonskih vlakana.

Također je obuven u BBS aluminijske naplatke sa središnjim zaključavanjem i Michelin Pilot Sport slick gume. U opremi su i kočioni diskovi od 380 milimetara sprijeda, s Brembo monoblok aluminijskie čeljusti sa šest klipova, te diskovima od 355 milimetara straga, s četveroklipnim čeljustima, ABS-om i Porsche Stability Management sustavom.

image

Porsche 935

Collecting Cars

U unutrašnjosti nalazimo školjkasto sjedalo s Recarovim potpisom i trkaćim pojasevima, upravljač od ugljičnih vlakana sa zaslonom u boji iz 911 GT3 R-a, zaštitni kavez i jedinstvenu PDK ručicu mjenjača obrađenu lameliranim drvetom.

image

Porsche 935

Collecting Cars

Porsche 935 je u besprijekornom stanju, bez ikakvih tragova korištenja, kako na karoseriji tako i iznutra. Dolazi s raznim dijelovima i trkaćom opremom, uključujući diskove kotača od karbonskih vlakana, crijevo za pražnjenje, lijevak za raspršivanje vode te Cosworthov adapter za podatkovni kabel.

Cijena novog je iznosila 700.000 eura...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:35