‘DRESS CODE‘

Jeste li znali: Velike kazne u Engleskoj za nošenje u vožnji određene nepoželjne odjeće i obuće

Pravilo 97 Kodeksa za autoceste navodi "odjeću i obuću koja bi vas mogla sprječavati da koristite kontrole na ispravan način"

Vožnja u japankama

 Web Screenshot

Postoji mnogo propisa kojih se vozači na cesti moraju pridržavati, a sigurni smo da ih malo tko zna sve. Dok je većina pravila prilično jednostavna, postoje neka koja bi vas mogla zbuniti. Neka od tih pravila uključuju pripremu za vožnju u automobilu, i ona se odnose na odjeću koju nosite. Odjevenost u određene svakodnevne stvari zapravo bi vam mogla priuštiti zastrašujuće kazne.

Pravilo 97 Kodeksa za autoceste Velike Britanije navodi "odjeću i obuću koja bi vas mogla sprječavati da koristite kontrole na ispravan način", a neke stavke koje su istaknute su široke traperice, duge haljine te sunčane naočale s pretamnim staklima i zdepastim okvirima koje bi vam mogle ograničiti vid.

image

Vožnja u sandalama

Web Screenshot

MyLondon se također oglasio na temu: "Ako doživite nesreću i policija vas zatekne da nosite japanke, sandale, visoke pete ili debele čizme, ili ako vozite bosi, krivi ste za nesreću". To uključuje kaznu od 100 funti (898 kuna) na licu mjesta i tri kaznena boda na vašoj dozvoli.

Prema Agenciji za standarde vožnje, "prikladne cipele su posebno važne za volanom. Ne bismo preporučili vožnju bosi jer nemate istu silu kočenja s bosim nogama kao s obućom." Selim Cavanagh, inženjer osiguravajućeg društva, rekao je za Mirror: “Japanke skliznu, provuku se ispod pedala, zakače se između stopala i pedala i ako su vam stopala mokra, to će utjecati na vašu sposobnost kočenja".

"Vožnja u japankama može stvoriti opasno okruženje za vožnju i dovesti u opasnost vas, vaše putnike i druge sudionike u prometu." Onima koji izlaze u neprikladnim cipelama savjetuje se da u automobilu drže par vozačkih cipela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 02:56