OTKRIVA SVE

Još jedna potvrda da je Rimac sve važniji u auto biznisu. Nijemci snimili dokumentarac o njemu

U najnovijem dokumentarcu na njihovom YouTubeu kanalu, Welt Documentary nudi detaljan prikaz o Mati Rimcu i njegovoj tvrtki
Rimac Automobili
 Rimac Automobili

Nema sumnje, Mate Rimac trenutno je najvruća "roba" auto biznisa, posebice nakon nedavnih napisa kako njegova tvrtka Rimac Automobili preuzima Bugatti. Puno je naznaka kako se ne radi tek o naklapanjima, no nakon svih uspjeha njegove tvrtke koja s godinama samo raste i napreduje u sektoru koji je označen kao budućnost mobilnosti na struju, čini se da je došlo vrijeme za prave "big dealove" tvrtke koja je odavno izašla iz okvira Hrvatske i postala igrač na svjetskoj sceni.

Još jedna od potvrda koliko je Rimac i ono što radi i kako radi zanimljivo u svjetskim okvirima, jest vrhunski dokumentarac njemačkog WELT-a koji je prije koji dan izašao na YouTube kanalu WELT Documentary. Kanal inače obiluje dokumentarcima u kojim najbolji pripovjedači i poznati režiseri pružaju uvid u inženjerske vještine, znanost i zanatstvo te pružaju fantastičan dubinski uvid u stvarne priče i složenost poslova koji su tema.

Svejedno jesu li dokumentarci o povijesnim događajima ili ličnostima, o nosačima aviona i brodovima, najbržim vlakovima na svijetu, satelitima, svemirskim letjelicama, ili o primjerice kompleksnim strojevima koji se koriste za bušenje tunela, uvijek nude vrhunski uvid u temu. U najnovijem dokumentarcu na YouTubeu Welt Documentary takon detaljno razlaže zašto su Mate Rimac i njegova tvrtka danas tamo gdje jesu.

Priča počinje od rođenja Mate Rimca u BiH i izbjeglištva u Njemačkoj zbog rata, preko skromnih početaka i njegove strasti za automobilima, do posljednjeg desetljeća kad Rimac Automobili izrastaju iz strastvenog projekta u pravu tvrtku s preko 700 zaposlenih i partnerstva s tvrtkama poput Aston Martina, Porschea i Hyundaija...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:55