MONSTER KOMBI

Kakav projekt! Ovaj čudovišni Ford Transit pokreće V8 pogon i izgleda nezaustavljivo

Sumnjamo da bi itko ovaj kombi vozio po javnim cestama, ali kada bude spreman bit će gotovo nezaustavljiv na bilo kojem terenu

Ford Transit V8 Monster Truck

 eBay Screenshot

Ford Transit jedan je od najpopularnijih lakih gospodarskih vozila pa ne čudi zašto ih se toliko može pronaći na tržištu rabljenih vozila. Dotrajali primjerak iz Engleske sada je dobio prilično jedinstvenu transformaciju, uključujući šasiju čudovišnog kombija, goleme kotače i V8 motor.

image

Ford Transit V8 Monster Truck

eBay Screenshot

Kombi je naveden na eBayu kao projekt u tijeku jer mu treba još puno ljubavi prije nego što dođe na cestu. Da budemo precizni, ova vrsta vozila bi bila izazovna za vožnju javnim cestama zbog njegove ogromne veličine, ali ako se dovrši, moglo bi postati nezaustavljivo na bilo kakvom terenu.

image

Ford Transit V8 Monster Truck

eBay Screenshot

Monster kombi visok je 3,4 metra i širok 2,4 metra, zbog čega i neki veliki SUV-ovi izgledaju sićušno u usporedbi s njim. Karoserija kombija postavljena je na šasiju s lisnatim ovjesom i kompletom masivnih guma. Čini se da su podloge i karoserija zahrđali na nekoliko mjesta, a vozilo je potrebno dobro oprati prije ponovnog lakiranja.

image

Ford Transit V8 Monster Truck

eBay Screenshot

Međutim, čudovišni kombi nije dizajniran da pobjeđuje na natjecanjima ljepote. Pojedinosti o tehničkim specifikacijama pomalo su sumnjive jer trenutačni vlasnik nije onaj koji je započeo projekt. Stari, ali obnovljeni 6,5-litreni V8 vjerojatno potječe iz Oldsmobilea i uparen je s automatskim mjenjačem koji snagu šalje na sva četiri kotača.

image

Ford Transit V8 Monster Truck

eBay Screenshot

Da bi kombi postao upravljiv potrebno je popraviti kardansko vratilo, crijeva hladnjaka, kočione cijevi i stup upravljača. Jedinstveno projektno vozilo nalazi se u Stratfordu u Velikoj Britaniji, a tražena cijena je 5000 funti (5760 eura).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 18:37