SAN SNOVA

Kakav restomod! Ovaj Ford Mustang kabriolet iz 1966. je fenomenalan, ali cijena baš i nije...

Ispod karoserije nalazi se 5,0-litreni Coyote V8 snage 460 KS, koji se prenose na stražnje kotače putem ručnog mjenjača
1966 Ford Mustang Convertible
 eBay

Na eBay aukcijskoj platformi pojavio se restomod Ford Mustanga iz 1966. godine. Kabriolet je u potpunosti restauriran i modificiran zahvaljujući radionici CMX Customs iz Južne Karoline (SAD). Odmah upada u oči zahvaljujući završnoj nijansi u smeđoj boji, a u cijeloj priči pojavljuje se i podosta kroma.

image
1966 Ford Mustang Convertible
eBay

Ispod upečatljive karoserije nalazi se 5,0-litreni Coyote V8 snage 460 KS, a prema opisu iz oglasa prenosi se na stražnje kotače putem Tremec ručnog mjenjača. Osim toga, CMX Customs je ugradio podesive QA-1 gewinde i Baer kočnice s 11-inčnim bušenim diskovima sprijeda i 9-inčnim straga.

image
1966 Ford Mustang Convertible
eBay

Osim vanjštine, i unutrašnjost je u potpunosti obnovljena smeđom kožom na sjedištima, oblogama vrata i središnjoj konzoli. Ugrađen je kromirani i kožni upravljač s ravnim dnom, drvena armaturna ploča i drvena ručica mjenjača. Tu je i moderan infotainment sustav te sustav ambijentalne rasvjete.

image
1966 Ford Mustang Convertible
eBay

Nema sumnje da je riječ o jedinstvenom retrofitu Mustang kabrioleta iz 1966. godine. Međutim, aukcija je završila i čini se da nitko nije bio spreman izdvojiti 420.000 američkih dolara (2,7 milijuna kuna) za njega. Možda je tražena cijena ipak bila previsoka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:10