LUDA PRERADA

Kakav swap: Ispod karoserije ovog malenog Peugeota 205 krije se moćni stroj Porsche Boxtera

Iako izvana izgleda kao Peugeot, u kabini je sasvim druga atmosfera, dočekat će vas Boxterov upravljač i ručica mjenjača
Peugeot 205 'Boxster'
 eBay

Iako izvana ovaj hot-hatch izgleda kao Peugeotova reli-legenda, ispod 'kože' zapravo je Porsche Boxster. Intrigantna jurilica osvanula je na britanskom eBayu, a pokreće ga 2,7-litreni boxer iz Porsche Boxstera, spojen na manualni petstupanjski mjenjač – recept za dobru zabavu.

image
Peugeot 205 'Boxster'
eBay

Popis navodi kako je osim samog motora i sustava prijenosa u maleni Peugeot ugrađen Boxsterov ovjes, kočnice, upravljač i elektronika. U osnovi, ovaj automobil više je Porsche nego što je Peugeot. Ostaje nejasno zašto se vlasnik odlučio za ovu karoseriju, no rezultat je zaista privlačan, dijelom zahvaljujući žarko žutoj nijansi i proširenom bodykitu.

image
Peugeot 205 'Boxster'
eBay

'Ovaj 205 GTI zadržava svu Porscheovu pogonsku opremu, uključujući ovjes, kočnice, sustav upravljanja, ožičenje itd... To znači da ima ABS, sustav kontrole proklizavanja i tempomat. Podnica je također preuzeta iz Boxstera tako da svi standardni dijelovi odgovaraju. Unutra je ugrađen sveobuhvatan kavez, a motor je servisiran uz ugradnju nove indukcijske cijevi', navedeno je na oglasu.

image
Peugeot 205 'Boxster'
eBay

Iako izvana izgleda kao Peugeot, u kabini je sasvim druga atmosfera. Prvo što ćete vidjeti je Porscheova instrument ploča, na koju je postavljen Boxsterov upravljač i mjenjač. Instrument ploču potrebno je bilo modificirati kako bi uopće stala u malenu karoseriju.

image
Peugeot 205 'Boxster'
eBay

Nije navedeno je li automobil legalan za britanske ceste, no to nije toliko ni bitno, jer je idealan za vikende provedene na trkaćim stazama. 2,7-litreni boxer proizvodi malo više od 220 KS, a i glasniji je od standardnih Peugeota 205 GTI-a, zahvaljujući većem kućištu i novoj indukcijskoj cijevi.

image
Peugeot 205 'Boxster'
eBay

U trenutku pisanja ovog članka, trenutna ponuda iznosi 7100 britanskih funti (61.753 kuna), što i nije toliko mnogo za unikatni automobil na kojeg je netko utrošio mnogo vremena, a vjerojatno i novaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:18